DŽEVAD POTURAK

"Dat ću sve od sebe da na isti način odbranim titulu kao što sam je osvojio"

01. 03. 2016 - 17:22 | Borba >> Kick boks

Još samo 10 dana ostalo je do pravog spektakla u sarajevskoj Zetri. Najbolji bh. kickbokser svih vremena, Dževad Poturak, 11. ovog mjeseca branit će titulu po WAKO verziji. Protivnik nije nimalo bezazlen, u pitanju je Poljak Michal Turynski.

Olimpijska dvorana Juan Antonio Samaranch bit će domaćin osme po redu međunarodne borilačke manifestacije, a pored glavne borbe manifestaciju će upotpuniti i turnir osmorice K-1 boraca.

"Turynski je veoma dobar borac, a svoj status je dokazao pozicijom izazivača u WAKO PRO. Treba naglasiti da je radio mečeve s najboljim borcima Evrope i svijeta", kazao je za Novi.ba Dževad Poturak.

Poljak je u dosadašnjoj karijeri zabilježio veoma dobre rezultate u amaterskom kickboksu i teakwondou, ali Poturak nije uplašen. Naprotiv...

"Turynski će teško doći do svog cilja u Zetri. Mladost jeste na njegovoj strani, ali na mojoj je iskustvo. Ipak sam ja učestvovao na izuzetno jakim turnirima širom svijeta, od Japana, SAD-a, Hong Konga, Koreje...Također, 13 godina sam neporažen u Sarajevu. To itekako mnogo znači, ali i nastup pred najboljom publikom na svijetu", poručio je naš najbolji kickbokser.

Poturak je podsjetio da publika itekako pamti njegove mečeve s vrhunskim borcima, kao što su oni protiv Danijela Ghite, Melvina Manhoefa, Jurgena Krutha i mnogih drugih. Svakako ne treba zaboraviti da se naš predstavnik borio i s legendarnim Alistairom Overeemom te Khalidom Aarabom, jednim od osam najboljih boraca koji je pred Poturkom pao nokautom. 

"Sarajevskoj publici, ali i svima u Bosni i Hercegovini mogu obećati da ću dati sve od sebe da odbranim naslov, baš onako kako sam i stigao do njega. Spreman sam ostaviti i zadnji atom snage u ringu za svoju domovinu, kojoj usput čestitam i Dan nezavisnosti", rekao je "BH. Machine" za Novi.ba.

Što se tiče turnira osmerice, tu je došlo do određenih promjena, jer su neki borci otkazali učešće zbog bolesti ili povreda. Uprkos tome očekuje nas istinski borilački spektakl, jer ćemo za manje od tri sata dobiti pobjedika, borca koji će slaviti u čak tri meča.

Četverica naših boraca borit će se s najboljim iz regiona, odnosno gledat ćemo sljedeće dvoboje:

Igor Emkić (BIH) - Miloš Vulović (Crna Gora),

Dario Kadić (BIH) - Petar Lugan (Hrvatska),

Muamer Jugović (BIH) - Toni Mikelić (Hrvatska) i

Denis Marjanović (BiH) - Nikola Stošić (Srbija).

Pored Poturkove borbe, ljubiljelji K1 u okviru manifestacije NO LIMIT 8 Fighting Network bit će u prilici da uživaju u superborbama Elmira Mehića i Erhana Deniza iz Turske.

Zato, dileme nema - svi u Zetru 11. marta od 20:00 sati.