BH. BORAC ODUŠEVIO

Igor Emkić na impresivan način slavio na No Limitu 8

12. 03. 2016 - 08:27 | Borba >> Kick boks

Bh. borac Igor Emkić slavio je u Zetri na K-1 turniru No Limit 8, nakon što je u finalu savladao Hrvata Tonija Mikelića.

Od samog početka, BH Diamond je pokazao da izuzetno spreman stiže u Sarajevo, te je prvog protivnika Crnogorca Miloša Vulovića savladao već u prvoj rundi.

Tuzlak je bio dominantan i u polufinalu, gdje je potpuno zasluženo također u prvoj rundi savladao našeg Darija Kadića nokautom.

U finalu je također bio bolji, ovog puta od Mikulića i to zaista odličnim nokautom.

Ovo je bio njihov treći međusobni dvoboj, a Emkić sada vodi s 2:1.

Treba naglasiti da su i u predbobri večeri nastupile Šejla Omičević i Merima Bašić, a pobijedila je Bašić sudijskom odlukom.

Rezervni meč turnira No Limit 8 odradili su Ognjen Topalović i Adnan Halilović, a pobjeda je pripala Topaloviću nakon predaje Halilovića u drugoj rundi.

U Zetri smo imali priliku pogledati i tri Superfight borbe. U prvoj je Francuz Gibril Greezli savladao Rumuna Anghela Cordosa odlukom sudija, dok je u drugoj sjajni Holanđanin Steven Rezeeght savladao bh. borca Elmira Mehića.

Vidjelo se od starta da Mehić može parirati favoriziranom protivniku, ali ga je ipak u drugoj rundi zaustavila povreda noge.

Posljednji par činili su turski borac Erhan Deniz i Grk Christos Soulas, a jednoglasnom odlukom sudija slavio je turski predstavnik.