CRAWFORD IZDOMINIRAO

Terence Crawford osvojio WBA welterweight titulu pobjedom nad Jeff Hornom

11. 06. 2018 - 13:56 | Borba >> Boks

U subotu smo imali okršaj Terence Crawforda i Jeff Horna, meč je bio za titulu WBO welterweight i Crawford je od početka meča nametnuo svoj ritam i dominirao kao da je za dvije klase bolji borac od Horna. Crawford je na skoru 33-0 i zaista djeluje impresivno u ringu.  Horn je na 18-1-1.

Start obojice je bio poprilično žestok i nije se dugo čekalo na prve prave udarce, ali Crawford je cijelo vrijeme imao kontrolu meča i u trećoj rundi je potpuno izdmonirao Horna, ali se ovaj vratio i nastavio žestoku borbu. Isti scenario je viđen u većini meča pa tako i u petoj rundi gdje je morao rvačkim zahvatom Horn da smiruje Crawforda kako bi preživio rundu. Pa je malo nedostajalo i u osmoj rundi... ali ono što nije uspio u rundama prije uspio je u devetoj i osigurao si pobjedu nokautom.

maxresdefault

Iako je Horn taj koji je branio pojas i titulu u ovoj borbi je djelovalo da je obrnuto i Crawford je zaslužio potpuno pobjedu u ovom meču gdje je se samo čekao pad Horna. Horn je inače svjetski poznat postao nakon što je prošle godine u Brisbejnu savladao Manija Pakjaa u kontroverznoj borbi gdje su sve oči danima bile uprte u neke odluke sudaca.