THE SUN

SPEKTAKL! Anthony Joshua dogovorio novi meč, protivniku 50 miliona eura za borbu!

12. 06. 2018 - 10:18 | Borba >> Boks

Agent Deontay Wildera objavio tvit u kome je potvrdio da je borba dogovorena i objavio je cifru koju će njegov klijent dobiti za borbu, a to je oko 50 miliona eura! Prva borba će se održati u Velikoj Britaniji u septembru ili oktobru.

Anthony Joshua je zahtjevao da se borba održi u Velikoj Britaniji što nije zasmetalo Wilderu koji je samo kratko prokomentarisao da nije bitno gdje će istući šampiona te mu je poslao mejl u kome prihvata uslove i traži ugovor da potpiše i da ozvaniči ono što ljubitelji boksa dugo čekaju. Prepucavanja preko društvenih mreža su uveliko počela i sav ovaj medijski "hajp" postaje sve prisutniji te kako vrijeme bude odmicalo očekuje nas sve usijanija atmosfera koja će nadamo se kuliminirati na jesen u vrhunskom duelu ove dvojice teškaša.

thq1cuui3h

Anthony Joshua djeluje nikada spremniji za borbu po svemu sudeći i to je jedan od garanta da nas očekuje spektakl! Momak rođen u Watfordu 1989. godine tek ulazi i najbolje bokserske godine i djeluje da bi mogao vladati još godinama no prvo mora da riješi prepreku zvanu Wilder koja neće biti nimalo naivna. Joshua je trenutno na kvoti od 21 borbe i od toga je 20 dobio nokautom te još uvijek je neporažen! Joshua drži trenutno 3 od 4 glavna pojasa (IBF, WBO i IBO) u svojoj kategoriji i da bi ih sve objedinio neophodno je da na jesen još jednom izađe neporažen iz duela koji je pred nama!

deontay-wilder-tattoos

Da se sve neće pitati samo Joshue to može da potvrdi i statistika Deontay Wildera koja je zaista impresivna. Ovaj četiri godine stariji borac je do sada nastupio u 40 borbi od čega je 39 dobio nokautom i nema nijednog poraza takođe! U njegovom vlasništvu je WBC pojas od 2015. godine i Joshua će se morati dobro namučiti da bi mu ga oduzeo!

Dakle da nas očekuje istorijska borba govore njihovi rekordi i zaista su impresivni borci obojica te jako agresivni i sve će prštati od udaraca u međusobnoj borbi. Wilder je u prednosti jer je viši za 3cm i raspon ruku mu je 211 cm dok je kod Joshue 208, međutim britanac je u životnoj formi, djeluje da je mnogo spremniji nego u borbi protiv Klička, a i borbama prije ove. Očekuje nas duel dva profesionalca i dva najbolja teškaša trenutno to nam govore i lista mnogih magazina prema kojim je Joshua prvi rangirani bokser na svijetu dok je drugi upravo Wilder i vidjećemo hoće li tako ostati i nakon jeseni!