UOČI UTAKMICE

Navijači Hrvatske preplavili Kaljingrad

16. 06. 2018 - 16:33 | Drugi pišu >> Fudbal

Hrvatski navijači polako se zagrijavaju za večerašnje otvaranje svjetskog prvenstva i utakmicu protiv Nigerije. Središte Kalinjingrada preplavile su 'kockice', a atmosfera je sjajna. Hiljade hrvatskih navijača je doputovalo u nama najbliži ruski grad.

Stigla je i najveća hrvatska zastava koju je donijela ekipa iz Crikvenice i Bribira. Zastava se razvijala od Poljske do Portugala, od Engleske do Brazila, a sada i u Rusiji.

Navijači su doputovali iz svih krajeva 'Lijepe naše', ali i iz svijeta. Većina ih je potegla automobilima i kombijima jer do Kalinjgrada ima 'svega' 1400 km.

Ljubazni volonteri su na svakom koraku i vrlo lako se može doći do svih potrebnih informacija. Stanovnici su otvoreni i prijateljski raspoloženi, a hrvatske navijače su najviše oduševile zgodne Ruskinje.

Rusija veliku pažnju posvećuje sigurnosti, pa je policija na svakom koraku. Posebice u središtu grada i u zonama gdje se okuplja najviše navijača. Dodajmo kako je središte Kalinjingrada potpuno zakrčeno zbog gustog prometa, no takva je situacija uglavnom u svim gradovima domaćinima SP-a.

Dio navijača smjestio se u Zelenogradsku i okolnim mjestima na obali Baltika, 30 km sjeverno od Kalinjingrada. Oni najhrabiji su se okupali u hladnom Baltičkom moru. Taj dio kalinjgradske regije je poznat po kilometarskim pješćanim plažama, a upravo je ovdje i Jantarni - prva ruska plaža s plavom zastavom.

(Sport.ba/Agencije)