NEVJEROVATNE CIFRE

SIGURNO IH PRATITE: Evo koliko novca zarade za samo jednu objavu najpoznatiji sportisti na svijetu

28. 07. 2018 - 18:58 | Druga strana sporta

U savremenom dobu marketing je sve. Najveće marketinške firme na svijetu najviše prihoda zarade od društvenih mreža. U vremenu kada je cijeli svijet koncentrisan na Internet gotovo je nemoguće da uspijete bez reklame na istima.

Dosta novca od marketinga upravo uzmu najpoznatiji sportisti na svijetu. 

curryinjury-1

Najpoznatiji sportisti na svijetu i jesu ličnosti koji imaju najviše pratioca na mrežu poput Instagrama. Upravo zbog takve popularnosti oni uzimaju ogroman novac za samo jednu objavu u kojoj pomenu neku marketinšku firmu ili sl.

Cristiano Ronaldo je najpopularniji sportista na Instagramu, a vrlo vjerovatno posjeduje i najpraćeniji profil na ovoj društvenoj mreži. Ukoliko želite da baš on pomene vašu firmu u samo jednoj objavi, iskoristi vaš hashtag ili nešto tako, morat ćete mu inkasirati 750 hiljada dolara.

neymar-reacts-during-a-press-conference-with-paris-saintgermain-514919

Neymar je drugi "najskuplji" kada je u pitanju reklamiranje. On svakodnevno svojim pratiocima postavlja slike igrica kojih igra, a vrlo vjerovatno za samo jednu takvu reklamu dobije novac. Naravno, ne mora, ali svakako ako želite da najskuplji igrač na svijetu pomene vas ili vaš biznis u svojoj objavi morat ćete izdvojiti 600 hiljada dolara.

selfiemessiantonellaviraldivertidarazon-1200x600

Prvih osam od ukupno deset imena sa liste zauzimaju fudbaleri. Sljedeći je Messi čija reklama košta pola miliona dolara, zatim Beckham (300 hiljada), Bale (180 hiljada), Ibrahimović (175 hiljada), Suarez (170 hiljada). 

Sljedeći na listi je bokser Conor McGregor čija reklama košta 125 hiljada dolara. Posljednji na listi i "najjeftiniji" je jedan od najboljih košarkaša na svijetu, Steph Curry. Njegova reklama košta 110 hiljada dolara.

(Sport.ba)