MICK O OCU NIJE HTIO PROGOVORITI NI RIJEČ

TATA ĆE BITI PONOSAN Sin legendarnog Schumija KONAČNO SE OGLASIO, a njegovom potezu sada se divi cijeli svijet!

21. 11. 2018 - 08:51 | Autosvijet

Sin legendarnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera, Mick oduševio je svjetsku javnost potezom na koji bi bio njegov otac bio sigurno veoma ponosan. Organizatori "Race of Champions" spektakla potvrdili su kako će ovu trku u januaru 2019. godine po prvi put voziti Mick Schumacher, sin velikog Michaela koji je pune dvije decenije redovno nastupao u ovom takmičanju.

1

OTKRIVEN sadržaj nikada ranije objavljenog pisma Schumijeve supruge: Svi znamo da je Michael borac...

"Race of Champions" zamišljena je kao trka u kojoj su se za volanom različitih vrsta automobila na kružnoj stazi trkali šampioni različitih automobiliskih kategorija. Bio je to spektakl koji je Schumi itekako volio. Zajedno sa Sebastijanom Vettelom osvajao je titulu za Njemačku šest godina zaredom.

Ali,  nakon nesreće koju je legendarni pilot F1 doživio na skijanju, ovaj spektakl je počeo da se urušava i iz godine u godine je bio sve manje atraktivan. Stvari bi za organizatore ipak mogle krenuti na bolje, jer Michaelov sin poslije osvajanja titule šampiona Formule 3 potvrdio svoj nastup 19. i 20. januara u Meksiku, a sa njim nakon nekoliko godina pauze dolazi i Sebastijan Vettel.

vettel

"Čast mi je da nastupam na takmičenju koje je moj otac toliko volio i u kojem je zajedno sa Sebastijanom tako visoko postavio letvicu. Učiniću sve što mogu da daleko doguram u individualnom takmičenju i sa Sebastijanom osvojim Kup nacija", naglasio je sin legendarnog vozača Formule 1 i ovo je vjerovatno prvi put da je on nešto rekao o svom ocu o kome dosad nije želio da govori.

3

DA SRCE PUKNE OD TUGE Kada god vidi ovaj prizor, nepokretni Schumacher zaplače

Mick Schumacher sljedeće sezone trebao bi da vozi u Formuli 2. Tako polako, ali sigurno ide stopama slavnog oca...

mick-schumacher

mick-schumacher1

mick-schumacher2

mick-schumacher3

mick-schumacher-1

mickschumacheradacformula4hockenheimr3lmqwkvr-jx-001

skysports-mick-schumacher-formula-3-4452565

(Sport.ba)