F1

HISTORIJA SE PONAVLJA: Postoji velika mogućnost da ćemo u narednim godinama OPET imati dva Schumachera u F1

29. 11. 2018 - 16:34 | Autosvijet

Mick Schumacher velikim koracima grabi prema elitnom automobilističkom takmičenju, a tamo bi mu se mogao pridružiti i njegov nećak David koji je na impresivan način debitovao ove sezone u njemačkoj Formuli 4...
Podsjetimo, potkraj devedesetih i početkom novog desetljeća u Formuli 1 imali smo dva Schumachera. Ralf nije bio ni približno uspješan poput brata Michaela, sedmerostrukog prvaka svijeta, ali za volanom Williamsa zabilježio je šest pobjeda i 27 puta se popeo na pobjedničko postolje.

Sada nova generacija porodice Schumacher prijeti ponoviti isti podvig pa bismo u Formuli 1 mogli uskoro imati nasljednike Michaela i Ralfa, nećake Micka i Davida.

O Micku Schumacheru ljubitelji automobilizma već mnogo znaju. Impresivnom vožnjom osvojio je ove sezone titulu u europskoj Formuli 3 i izborio pravo na licencu za vožnju utrka Formule 1, ali ipak će sljedeće godine za volanom Preme u Formuli 2 tražiti dodatno iskutvo prije ulaska među elitu.

mick

Mickov ulazak u Formulu 1 gotovo da je siguran ako ostane zdrav i u dobroj formi, a tamo bi mu se mogao pridružiti i 17-godišnji David, Ralfov sin koji je u 2018. godini odradio impresivan posao u njemačkoj Formuli 4 i proglašen je najboljim debitantom.

David Schumacher već je testirao ovih dana bolid Formule 3 i čini se da žuri dostići u razvoju svog dvije godine starijeg nećaka, a ako nastavi sa zapaženim rezultatima i on će biti za tri ili četiri godine kandidat za ulazak među elitu.

david

"Kad bi obojici upalilo da uđu u Formulu 1, to bi bilo ostvarenje nevjerojatnog sna", priznaje 43-godišnji ponosni otac i stric Ralf Schumacher, ali i upozorava:

"Znamo da nema dovoljno mjesta u Formuli 1 i što si joj bliže, to je sve manje zraka." Sponzori bi za tu priču svakako bili zainteresirani pa nećaci samo moraju pokazati talent na stazi i bajka će se pretvoriti u realnost...

(Sport.ba)