F1

IMAMO SVE SUDIONIKE ZA SLJEDEĆU SEZONU F1: Zavirite i pogledajte za koga će voziti najbolji vozači današnjice

01. 12. 2018 - 13:06 | Autosvijet

Potvrdom formalnosti da će Lance Stroll voziti za Racing Point Force Indiju sljedeće godine kompletirane su vozačke postave za novu sezonu Formulu 1 koja bi mogla biti iznimno uzbudljiva...

Posljednjih godina nije se do veljače znalo tko će sve biti na startu sezone Formule 1, ali uoči 2019. godine već sada početkom prosinca poznati su svi vozači koji će se pojaviti za volanom F1 bolida u Melbouneu 17. ožujka.

Samo dvije momčadi nisu promijenile vozačke postave. To je šampionski Mercedes za koji će ponovo voziti Lewis Hamilton i Valtteri Bottas, kao i Haas koji je ostao vjeran Kevinu Magnussenu i Romainu Grosjeanu. Ferrari se odlučio na veliku novost. Uz Sebastiana Vettela u momčadi će biti veliki talent Charles Leclerc od kojeg se mnogo očekuje. Umjesto Ricciarda u Red Bullu uz Verstappena će biti Pierre Gasly, a Australac će voziti Renault zajedno s Nicom Hülkenbergom.

formula1

Nakon odlaska Alonsa McLaren je promijenio kompletnu postavu i doveo Carlosa Sainza te talentiranog debitanta Landa Norrisa, dok se Williams odlučio dati priliku prvaku Formule 2 Georgeu Russellu te povratniku Robertu Kubici.

Kimi Raikkonen nije se umirovio već će voziti Sauber zajedno s Talijanom Antonijom Giovinazzijem, a Lance Stroll dolazi kod Sergija Pereza u Racing Point Force Indiju nakon što je njegova tata spasio momčad od bankrota.

Najveće iznenađenje svakako je vozačka postava Tora Rossa kojeg će voziti više puta otpisani Danil Kvjat, kao i daroviti Tajlanđanin Alexander Albon koji se teškom mukom izborio za mjesto među elitom.

Dakle, nepoznanica nema, a Lewis Hamilton kao peterostruki prvak ostaje čovjek kojeg će ostatak društva pokušati skinuti s vrha...

renault-f1

Formula 1, vozačke postave za 2019. godinu:

Mercedes: Hamilton, Bottas
Ferrari: Vettel, Leclerc
Red Bull: Verstappen, Gasly
Renault: Ricciardo, Hülkenberg
Haas: Magnussen, Grosjean
Force India: Stroll, Perez
McLaren: Sainz, Norris
Williams: Russell, Kubica
Toro Rosso: Kvjat, Albon
Sauber: Raikkonen, Giovinazzi

(Sport.ba)