SUDIJE ODLUČILE DA BUDE NERIJEŠENO

BORBA ZA PAMĆENJE BEZ POBJEDNIKA: Fury dominirao većim dijelom meča, a onda dva puta patosiran

02. 12. 2018 - 06:43 | Borba >> Boks

Deontay Wilder odbranio je WBC pojas u borbi protiv Tysona Furyja na sjajnoj bokserskoj priredbi u Los Angelesu. Meč je trajao 12 rundi, a sudije su odlučile da meč završi neriješeno.

1

Jedan sudija bio je za Wildera, drugi za Furyja i jedan se nije mogao odlučiti. Pojas je tako ostao kod Amerikanca, a obojica ostaju neporaženi. U narednim danima trebali bi saznati i tačan datum revanša.

2

Amerikanac Wilder u ring je ušao s impresivnim 40-0 učinkom uz 39 nokauta, dok nimalo manje zastrašujući nije ni neporaženi Britanac Fury, popularni Kralj Cigana koji je imao učinak 27-0 uz 19 nokauta.

fury-provocira-wildera

Amerikanac Deontay Wilder ostao je tako WBC prvak, ali nije uspio pobijediti "Kralja Cigana" iako ga je dvaput rušio! Ipak,Fury je od 12 rundi dominirao u njih 10, pa sudije nisu mogle na kraju odlučiti ko je više zaslužio pobjedu.

U prvoj rundi vidjeli smo poprilično izjednačen boks, dok je u drugoj Wilder preuzeo inicijativu. Ipak, tu nije bilo pretjerane dominacije, a onda je Fury došao na svoje. Pogotovo je bio dominantan irski bokser u četvrtoj rundi, dok je u narednoj uslijedilo zatišje. Tyson je tako bio bolji sve do devete runde, kada ga je Amerikanac sjajnim udarcem poslao na pod. Ipak, uspio se izvući.

wilder-fury

U 10. rundi kontraverzni Fury se malo pribrao, bio poprilično dobar i u 11., a onda u posljednjoj doživio novi nokaut. Bio je to zaista brutalan udarac, ali neuništivi Irac se opet provukao. Čak ni dva nokauta na kraju nisu bila dovoljna Deontayju da slavi pobjedu, a za utjehu mu ostaje činjenica da je pojas i dalje u njegovom vlasništvu.

wilder-fury1

wilder

wilder-srusio-furyja