WBC

WILDER "BOCNUO" JOSHUU: "Želim ovo ponoviti, mi smo dvojica najboljih na svijetu"

02. 12. 2018 - 08:41 | Borba >> Boks

S dva nokdauna sam definitivno dobio borbu. Ostavili smo srce na terenu. Obojica smo ratnici, ali s ona dva udarca sam ja dobio borbu, rekao je nakon spektakla u Los Angelesu Deontay Wilder.

Njegova borba za WBC pojas s Tysonom Furyjem je završila bez pobjednika. Suci nakon 12 rundi nisu mogli odlučiti tko je pokazao više pa pojas ostaje u Wilderovom vlasništvu.

Ušao sam sporije u meč, žurio s udarcima, bio sam neodlučan. Onda sam 'pucao' u prazno desnicom, forsirao udarac, nisam se uspijevao prilagoditi, umjesto da sam bio strpljiv i čekao priliku. Želio sam ga nokautirati, pružiti navijačima ono što su došli vidjeti - nastavio je Amerikanac opisivati svoju borbu.

"Obojica smo dali sve od sebe, sve što smo mogli dati. Na kraju je to i najvažnije. Mi smo najbolji na svijetu i međusobno se silno poštujemo." 

fury2

"Pritisak uopće nisam osjećao. Budite sigurni, u revanšu ću ga dobiti. Revanš, želim da to bude moja iduća borba. Bila je ovo sjajna borba, idemo je ponoviti. Nije mi važno gdje će se boksati. Kada u ringu imaš dva ratnika, onda je i meč sjajan. Dokazali smo to večeras i želim ovo ponoviti." - završio je Wilder.

Bio je ovo najiščekivaniji meč godine, a na kraju je završio - neriješeno. Fury je pokazao više tokom 12 rundi, ali Wilder mu je zadao dva brutalna udarca i to je Britanca koštalo pobjede. Obojica su ostala neporažena. Pobjednik je trebao boksati protiv Anthonyja Joshue, kojemu nedostaje samo WBC pojas. Ali, morat će Britanac još malo pričekati na svoju borbu...

(Sport.ba)