RAFINHA

TEŠKA POVREDA ZVIJEZDE BARCELONE: Veznjaku je upitan i nastavak karijere

05. 12. 2018 - 20:17 | Drugi pišu >> Fudbal

Rafael Alcantara (25) svima je poznatiji jednostavno kao Rafinha. Standardni je član momčadi Barcelone i povremeni brazilski reprezentativac. Ali, veznjak je doživio novu tešku povredu ligamenata koljena, sezona je za njega završena, a liječnici dvoje hoće li više moći zaigrati na najvišem nivou
Nesretni je Rafinha doživio jednu od najtežih povreda, na utakmici protiv madridskog Atletica (1:1) stradali su mu ligamenti koljena te će uskoro morati na novu operaciju.

rafinha
To znači da ga čeka pauza od barem šest mjeseci, a ovo mu je treći put da mu stradavaju ligamenti koljena, slične je povrede doživio u sezoni 2015./'16. (šest mjeseci pauze) i prošle godine u aprilu (osam mjeseci pauze).

Kako je Rafinhi ovo treća, praktički identična povreda, liječnici dvoje hoće li se moći još jednom vratiti vrhunskom fudbalu. U ovim trenucima upitan mu je i nastavak karijere, bez obzira na to što mu je tek 25 godina. Naime, profesionalni fudbaleri, ali i sportaši općenito, znaju koliko je teško vratiti se nakon ovako teških povreda.

Brazilac je ove sezone za Barcu zabio jedan gol u Ligi prvaka i to baš protiv Intera u kojemu je prošle sezone bio na posudbi.

Rafinhu ugovor s Barcom veže do 2020. godine...

(Sport.ba)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: