VELIKI PROSINEČKI

ANEGDOTA KOJA GOVORI KAKAV JE IGRAČ BIO PROSINEČKI: "Bio je na kutiji cigara dnevno, a mogao je to"

06. 12. 2018 - 15:50 | Vremeplov

ROBERT PROSINEČKI samo jednu sezonu odigrao je u dresu Portsmoutha, ali ga navijači tog kluba nisu zaboravili. Ne zaboravljaju ga ni bivši saigrači, a jedan od njih, Kevin Harper, otkrio je kako mu se i danas divi.

"Kroz karijeru sam igrao s nekoliko ozbiljnih nogometaša, mislim na vrhunske klase poput Teddyja Sheringhama, Paula Mersona i Roberta Prosinečkog", rekao je Harper i nastavio o bivšem hrvatskom nogometašu.

"Prosinečki je bio genij, na drugom nivou. Imao je 32 godine kada sam igrao s njim, nije to bilo njegovo najbolje vrijeme, međutim izgledao je tako kao da je došao s drugog planeta."

prosinecki-portsmouthHarper, novi trener škotskog niželigaša Albion Roversa, ispričao je i jednu anegdotu iz te sezone 2001/02.

"Trčim ja po krilu i vičem: ‘Robi, Robi’, budući da sam bio sam, a on je imao loptu u posjedu. Na poluvremenu mi je rekao: ‘Kevine, ne deri se, vidim te.’ Sve je vidio na terenu, potpuno nevjerojatno. Bio je još uvijek na kutiji cigareta dnevno."

Portsmouth je trenutno vodeća momčad treće engleske lige, a Prosinečki uspješno vodi reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

(Sport.ba)