TUŽAN JE TO DAN BIO

KONAČNO SMO DOBILI ODGOVOR: Otkriven razlog pada helikoptera vlasnika Leicestera

06. 12. 2018 - 18:56 | Drugi pišu >> Fudbal

Nesreća se desila nakon završetka utakmice Leicestera i West Hama, kada je nedugo nakon polijetanja sa stadiona King Power helikopter pao na parking pored stadiona. U helikopteru je bilo pet osoba i nijedna nije preživjela.

Engleski mediji su danas objavili da je istraga pokazala da je otkazivanje mehanizma koji povezuje pedale u kokpitu i rotor na repu helikoptera uzrok velike nesreće u kojoj je Srivaddhanaprabha poginuo.

Ovo je ustanovila engleska agencija koja se bavi istraživanjem avionskih nesreća (AAIB). Prvi rezultati istrage velike nesreće kažu da je zbog ovog kvara helikopter stalno mijenjao nagib, zbog čega se na kraju i srušio, a sigurnosna sklopka koja povezuje pomenuta dva uređaja nije bila dovoljno dobro zategnuta.

Još uvijek nije poznato šta je uzrokovalo ovakav kvar, ali bi uskoro i to moglo biti razjašnjeno.

Vichai Srivaddhanaprabha je bio vlasnik Leicestera od 2010. godine, a godinu dana kasnije postao je i predsjednik ovoga kluba. Pod njegovim vodstvom su popularne Lisice osvojile titulu prvaka Engleske 2016. godine kada su blago rečeno šokirale svjetsku sportsku javnost.

(Sport.ba)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: