DZUDISTKINJA

DODIJELJENE NAGRADE: Larisa Cerić sportista 2018.godine prema odabiru Olipmijskog komiteta

06. 12. 2018 - 22:12 | Borba >> Judo

Bh. džudistkinja Larisa Cerić proglašena je za najboljeg sportistu BiH za 2018. godinu prema izboru Olimpijskog komiteta BiH.
Larisa iza sebe ima fantastičnu godinu u kojoj je osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Bakuu, a postala je i viceprvakinja Evrope. 

"Žao mi je što ne mogu prisustvovati večeras s vama. Sretna sam što sam izabrana za najbolju sportistkinju BiH, ova godina je bila kao iz mojih snova, bila sam viceprvakinja Evrope i treća na Svjetskom prvenstvu. Jedno vrijeme sam bila i prva na svjetskoj ranking listi, a želim se zahvaliti svojoj porodici, treneru Branimiru Crnogorcu i Arijani Jahi, kao i svima onima koji su bili dio ove sjajne priče", rekla je Larisa koja se u studio javila putem video linka. 

Za najbolje sportaše u seniorskoj konkurenciji proglašeni su karatista Ivan Klepić i atletičar Mesud Pezer, dok je nagrada za najbolju sportistkinju otišla u ruke i ukupnom pobjedniku- Larisi Cerić. 

Karatistkinja Emina Abdulić i plivačica Emina Pašukan dobile su nagradu za sportistkinje godine u konkurenciji juniorki, dok je najbolji junior teakwondoista Nedžad Husić. Džejla Makaš je dobila nagradu za najbolju kadetkinju, a ŽKK RMU Banovići dobio je nagradu za najuspješniji sportski kolektiv.

Nagradu za najuspješnijeg trenera sasvim zasluženo je dobio Branislav Crnogorac, a nagradu za promotere sporta dobili su Mirza Teletović i Marijan Beneš. Ambasadori sporta su Dušan Bajević i Jusuf Nurkić.

(Sport.ba)