LUKA DONČIĆ

NAJVEĆA GREŠKA U HISTORIJI TURSKOG KLUBA: Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde ispičao kako je Galatasaray odbio košarkaša o kojem sada priča cijeli svijet

09. 12. 2018 - 11:22 | Ostali sportovi

Mladi košarkaš sa 13 godina je došao u Istanbul na probu u Galatasaraj, ali poslije nekoliko treninga procijenili su "stručnjaci" da nije baš toliko dobar Bivši košarkaš Crvene zvezde, Mirko Milićević otrkio je da je odveo Luku Dončića u Galatasaraj na probu, gdje nije prošao pa je na kraju otišao u Real Madrid, gde je napravio fantastičnu karijeru.

Danas je sve "pik", treneri biraju igrača, koji može da ubaci ili da glavom dohvati mrežicu na obruču. I čim se pojavi neko drugačiji kažu da ništa ne zna. Luka Dončić je najbolji primjer.

"Kada sam prijateljima u Galatasaraju odveo Luku, sina mog prijatelja Saše, pitali su me, šta da rade sa ovim balavcem? Nije baš tako dobar kako smo očekivali, a ja sam vidio koliko je jak kada se hrvao sa svojim ocem na bazenu. Dječak od 13 godina diže čovjeka od 204 cm i preko 100 kila i baca u bazen."

luka-doncic-0

"Rekao sam njegovom ocu Saši, "Daj Bože da ga ovi ne prime, odmah ga vodim u Real" i to kod mog drugara Alberta Ererosa, sa kojim sam igrao. On je rekao da nikada u životu nisam vidio talenat kakav ima Luka. Ostalo znate i nema potrebe da se hvalim, jer sada kada ne igram, ja sam tu da pomognem mladim igračima." - kaže Milićević i dodaje:

"Ovo što ću reći je teško, ali Dončić je jedini koji može da naslijedi Dražena Petrovića, s tim da Dražen nikada nije napravio tripl dabl. On je bio košgeter i pravio je asistencije tek kad ubaci 40 poena. Luka je drugačiji i on mijenja istoriju košarke."

(Sport.ba)