GAZZETTA DELLO SPORT

RAZOČARAN SAM ZBOG ZLATNE LOPTE Ronaldo spustio Realu i izazvao Messija, a vidi se i da je oduševljen Hrvatom

10. 12. 2018 - 10:26 | Fudbal

Cristiano Ronaldo dao je prvi veliki intervju talijanskim medijima otkako je ljetos došao u Juventus. Trenutak - idealan. Njegov Juventus je u petak savladao Inter u velikom derbiju i stvorio prednost od 14 bodova u odnosu na Inter, a ima osam više od Napolija. Scudetto je već sad nadohvat ruke jer je dojam kako nitko ne može zaustaviti torinski stroj.

"Zašto sam odabrao Juventus? Puno je stvari presudilo, ozračje na stadionu koje sam osjetio igrajući u dresu Reala, stabilnost kluba, pristup predsjednika, navijači... A čak i mali detalji čine veliku razliku. Imao sam nekoliko ponuda, ali sam sad 100 posto siguran da sam odabrao pravu", istaknuo je Portugalac i onda pohvalio i suigrače:

juve-mandzukic-ronaldo

"Ovo je najbolja skupina igrača s kojima sam igrao. U Juventusu se zaista osjeća taj momčadski duh, da smo ekipa. Za razliku od nekih drugih klubova gdje neki igrači misle da su bolji od drugih. Ovdje su svi skromni i ponizni. Ako Dybala ili Mandžukić ne zabiju, oni su i dalje sretni. To je prekrasno!"

ronaldo-mandzukic-matuidi-costa-juventusUsporedio je Cristiano Real Madrid i Juve. "Jako su različiti. Juventus je više poput obitelji."

juve34Progovorio je i treneru te ciljevima s Juventusom.

allegri

"Allegri je vrhunski profesionalac, ozbiljan i odličan trener. Jedna od njegovih najvećih kvaliteta je da je izravan. Neće nešto reći pa da ostane visjeti u zraku komu se obratio. Prozvat će svakog imenom. Pošten je, inteligentan i zabavan. A već sam rekao da osvajanje Lige prvaka s Juventusom ne bi trebala biti opsesija i ne smijemo pristupati tome na taj način. To je natjecanje kojemu treba pristupiti mirno, to je san i svi ga želimo ostvariti."

A brzo je Juveova zvijezda pohvatala ono bitno.

juve45

"Neki dan mi je klupski oružar rekao: 'Cristiano, molim vas da pobijedite Torino, inače će mi baka biti jako ljutita!' U Juventusu dvije utakmice nikad ne želite izgubiti, protiv Intera i protiv Torina", ističe Cristiano, a otkriva u intervjuu i recept za što dužu karijeru.

juve-inter4

"Kako ostajem u formi? Pokušavam jesti zdravo. Izbjegavam slatko i ne pijem opojna pića. Tri najvažnije stvari su - spavaj dobro, jedi dobro, treniraj dobro."

ronaldo1Otkrio je i koji mu je bio najteži trenutak u životu.

cristiano-ronaldo

"Kad mi je otac otišao na drugi svijet 2005. godine, ali siguran sam da je sretan u raju i da bdije nada mnom. Bio je to težak trenutak za mene, ali to je život, ne možete puno učiniti tu."

O Messiju... "Bilo bi lijepo da dođe jednog dana igrati u Italiju. Fantastičan je igrač, dobar dečko."

messi6

I za kraj, nije moglo bez priče o Zlatnoj lopti.

modric-zlatna-lopta1

"Mislim da sam je zaslužio. Napravio sam na terenu sve što je u mojoj moći, brojke ne lažu. Ali nije kraj svijeta, poštujem odluku i čestitam Modriću. Razočaran? Jesam, ali život ide dalje i radit ću naporno da je osvojim iduće godine", poručio je Cristiano Ronaldo.

ronaldo254

ronaldo24

ronaldo23

ronaldo12

ronaldo12

juve-ronaldo

ronaldo-szczesny2

mario-mandzukic-cristiano-ronaldo

ronaldo

ronaldo-trbusnjaci1

(Sport.ba)