GASLYJU NEDOSTAJE DISCIPLINE

SUKOB S VERSTAPPENOM NEIZBJEŽAN: Red Bull u tim doveo sjajnog vozača, ali...

11. 12. 2018 - 12:17 | Autosvijet

Pierre Gasly svojim je rezultatima za volanom Tora Rossa zaslužio promociju u prvu postavu 'bikova', no istakao se također nedisciplinom te sukobom s timskim kolegom što bi mogao biti problem kad uz njega imaš i Maxa Verstappena...

verstappen1

Red Bull je posljednje dvije sezone raspolagao s vjerovatno najjačom vozačkom postavom, a osim što su bili brzi na stazi, Daniel Ricciardo i Max Verstappen prilično su se dobro i slagali.

Na žalost svog poslodavca, Ricciardo je ovog ljeta odlučio napustiti 'bikove' i preći u Renault pa momčad nije imala izbora nego promovisati Pierrea Gaslyja koji je za volanom Tora Rossa vrlo dobro vozio tijekom nedavno završene sezone.

ricciardo

Mladi 22-godišnji Francuz možda je brz, ali se isto tako pokazao problematičnim, jer njegov odnos s kolegom Brendanom Hartleyjem je bio napet, a 'proslavio' se i nedisciplinom, odbijanjem na utrci u Brazilu propuštanja Novozelanđanina što mu je ekipa naredila.

"Nismo se borili za bodove i onda nas moraju pustiti da se utrkujemo", tvrdoglavo je kasnije tvrdio, a imati takvog vozača za šefove je prava noćna mora.

1

Kad uz njega imaš još i Maxa Verstappena, onda je jasno da bi moglo biti vatre među 'bikovima' u 2019. godini i da je u momčad dovedena prava tempirana bomba.

61482218-max-verstappen-formula-1-red-bull

"Ne bojim se za svoje mjesto u ekipi. Znam da je Max snažna ličnost i da ima više iskustva s timom, ali i ja ću biti njegov dio. Ja nisam ni Daniel ni Max, imam svoj karakter. Treba mi samo vremena da zauzmem svoje mjesto unutar ekipe", najavio je pun sebe Pierre Gasly nakon završetka sezone, ali iz Red Bulla je stiglo upozorenje.

gasly

"Gasly je pokazao da je brz, ali moramo ga disciplinirati", smatra Mateschitzev čovjek unutar ekipe Helmut Marko. To čini se neće biti baš jednostavno...

skysports-f1-pierre-gasly-toro-4111097