KHABIB NURMAGOMEDOV

KHABIBOV OTAC NENAMJERNO OTKRIO INFORMACIJE: UFC prvaku se ne piše dobro !

13. 12. 2018 - 22:32 | Borba

Kazne za UFC zvjezde su trebale biti izrečene početkom decembra, ali svi "kažnjenici" su tražili odgodu što su na kraju i dobiliTo su na kraju dobilii. U izjavi za Sky Sports, Khabibov otac  je slučajno otkrio da je kazna izuzetno žestoka i da je praktički sve dogovoreno o dužini suspenzije i novčanoj kazni.

"Ne znam na koji način će ovo završiti", rekao je Abdulmanap m ali zatim je slučajno ili namjerno otkrio da je sporazum postignut između Atletske komisije Nevade, Khabiba i UFC-a.

"Koliko ja shvatam, dobit ćemo pola miliona dolara kazne i Khabib se vjerovatno neće moći boriti narednih devet mjeseci. Ovo se nikada nije smjelo dogoditi, ali se nadamo vedroj budućnosti u drugim borbama koje će nam donijeti mnogo", rekao je otac UFC-ovog prvaka lake kategorije.

3333

Dagestanac ima na umu meč sa legendarnim bokserom Floydom Mayweatherom. Khabib je američkog boksera izazvao odmah nakon pobjede nad Conorom McGregorom, a The Money je voljan pristati na ponudu za meč koji bi obojici donio desetine miliona dolara.

Ako do kazne od Atletske komisije zaista i dođe, nema dileme da će borba sa Mayweatherom biti zakazana, a navodno je sve spremno za obračun početkom maja.

Khabib je još uvijek neporažen u svojoj MMA karijeri. Iako mu je  boks ranije bio slaba strana protiv irskog borca Conora McGregora je pokazao da napreduje i u tom segmentu. Njegov tim je najavio ozbiljan trenažni proces posvećen boksu, kako bi se što bolje spremio za taj meč, koji bi se trebao održati sljedeće godine.

(Sport.ba)