NBA

Harden nestvarnom partijom srušio LeBrona i družinu, povratak Nowitzkog u porazu kod najlošije ekipe lige

14. 12. 2018 - 09:06 | Košarka

Na NBA parketima noćas su odigrane samo četiri utakmice, a derbi dana igran je u Houstonu gdje su domaći Rocketsi sa 126:111 svladali Lakerse i LeBrona Jamesa koji nije imao rješenja za Jamesa Hardena.

Houston ima lošiju sezonu, ali noćas su bili vrlo raspoloženi i na krilima nevjerovatnog Hardena uvjerljivo slavili. Brada je opet upisao triple-double s 50 poena, a danas je uz njih ostvario deset skokova i 11 asistencija. Lakersi nisu imali rješenja za njega, a njih je očekivano s 29 poena vodio LeBron James. Rocketsi su utakmicu prelomili tek u posljednjoj četvrtini, do tada je bilo sve otvoreno.

Luka Dončić i Mavericksi gostovali su u Phoenixu gdje su vjerovatno računali na novu pobjedu kod najlošije momčadi lige, no dočekao ih je hladan tuš. Sunsi su ih porazili 99:89 na krilima sjajnog T.J. Warrena koji je zabio 30 poena uz po tri skoka i asistencije. Imali su Sunsi i sjajan impuls s klupe, a Dončić je u ovom susretu ostao na 13 poena kojima je dodao pet skokova i šest asistencija. Dodajmo svemu da se u ovoj utakmici vratio Dirk Nowitzki prvi put ove sezone, ali odigrao je samo šest minuta.

Potpuno razbijanje vidjeli smo u San Antoniju gdje su Spursi sa 125:87 porazili Los Angeles Clipperse. LaMarcus Aldridge zabio je 27 poena, Rudy Gay dodao je 21, a ukupno je sedam igrača završilo s dvocifrenim brojkama. Utakmica je riješena do kraja treće četvrtine, no Spursi nisu stajali već su do kraja razbili goste iz Los Angelesa koji su sada na 17-11 omjeru.

Orlando je kod kuće očekivano savladao Bullse 97:91 i tako upisao 13. pobjedu sezone, a do toga ih je vodio ove sezone sjajno raspoloženi Nikola Vučević s 26 poena i deset skokova, dok je kod Chicaga Zach LaVine zabio 23 uz pet asistencija, no nije uspio do kraja pomoći svojoj momčadi.

NBA rezultati:

Houston Rockets – Los Angeles Lakers 126:111
San Antonio Spurs – Los Angeles Clippers 125:87
Orlando Magic – Chicago Bulls 97:91
Phoenix Suns – Dallas Mavericks 99:89