PODGORIČANI STVARAJU SJAJAN TIM

Budućnost dovodi veliko pojačanje

14. 12. 2018 - 18:58 | Košarka

Ekipa Budućnosti je minule sezone osvojila ABA ligu i tako izborila takmičenja u Euroligi.

Sjajno su se pojačali za nove izazove, tokom ljeta su stigli bivši košarkaš LA Lakersa Earl Clark, najbolji strijelac VTB lige Coty Clarke, kao i francuski reprezentativac Edwin Jackson i najbolji defanzivac francuske lige iz prošle sezone Aaron Craft.

buducnost

Ovaj posljednji se nije dugo zadržao, preselio se u Trento, pa mu Budućnost traži zamjenu.

Ipak, izgleda da Podgoričani neće najprije angažovati novog plejmejkera, već će se pojačati na poziciji "trojke".

nemanja-gordic-buducnost

Naime, kako "Eurohoops" prenosi, novo pojačanje podgoričke Budućnosti trebalo bi da bude krilni košarkaš Gran Canarije Chris Evans.

Ovaj 27-godišnji košarkaš je prošle sezone pružao sjajne partije u dresu Monaca, to ga je ljetos dovelo u Španiju, ali kako je došlo do smjene na klupi "Kanarinaca", Evans je očigledno postao višak.

buducnost

Pronađena mu je i zamjena, u Gran Canariju bi umjesto njega trebalo da stigne bivši košarkaš Olympiakosa, ali i NBA klubova New Orleans Pelicansa i Philadelphije 76ersa, Hollis Tompson.

Što se tiče Evansa, on je nastupio u 11 navrata za Gran Canariju u EL ove sezone, prosječno je bilježio 10,4 poena i 2,7 skokova po nastupu.

Interesantno, Gran Canarija večeras dočekuje Budućnost VOLI u okviru 12. kola Eurolige, vidjet ćemo da li će Evans nastupiti protiv kluba u kojem bi uskoro trebao da nastavi karijeru.

Kada je potraga šampiona Jadrana za plejmejkerom u pitanju, očekuje se da u Podgoricu stigne igrač koji blista u ABA ligi ove sezone, a riječ je o Justinu Cobbsu iz Cedevite.

(Sport.ba)