KLUBOVI IZ MILANA U VELIKOJ KRIZI

Inter i Milan će tražiti nove trenere: Ovo su VELIKA IMENA koja bi mogla sjesti na vruću klupu klubova iz Milana

15. 12. 2018 - 10:09 | Drugi pišu >> Fudbal

Na kraju sezone, vjerovatno će oba milanska tima ostati bez trenera. Spalletti je razočaranje nakon eliminacije iz Lige prvaka, Gattuso nakon što je ispao u Lige Evrope. Jasno, još je rano, mada bi serija loših rezultata u narednom periodu i jednog i drugog mogla da izbaci iz sedla.

gattuso-1

Sa druge strane, problem je što ni jedan, ni drugi klub nemaju baš rješenje na lageru, jer najveća želja neće raditi do ljeta.

lucianospalletti-cropped-1li0avfwcn81z1x71hwlvydpj7

Pričali smo, Antonio Conte je na meti Intera, pretpostavlja se da će ga Marotta kontaktirati u vezi posla, mada bi navijači više željeli Simeonea, ili čak Mourinha, ako dobije otkaz u Unitedu.

conte2

Conte je već odbio Romu, neće do kraja sezone preuzeti nijedan klub, u toku je sudski proces sa Chelseajem koji je tužio ne samo za posljednju godinu ugovora, već i za nanijetu štetu jer je smijenjen pošto je počeo pripreme i nakon što je Real našao trenera.

diego-simeone

Conte tvrdi da su mu "Plavci" nanijeli finansijsku štetu jer je imao ponude da preuzme Real, kao i da se vrati na klupu Italije.

mourinho1

Što se Milana tiče, to je teža opcija jer "Rossoneri" imaju manje novca i slabiji tim od Intera, ali vidjet ćemo da li "Eliot" može da ga privuče obećanjem o prelaznom roku, "Rosoneri" ako smijene Gattusa nemaju mnogo opcija, pominje se Arsen Wenger, ali su to spekulacije medija.

wenger

U slučaju da Gattuso dobije otkaz prije kraja sezone, spreman je Donadoni, legenda kluba koga Berlusconi nije volei i nikada mu nije pružio trenersku šansu, ali to nije rješenje koje bi zagrijalo navijače. Uz to, bivši selektor Italije sigurno neće pristati da bude čuvar klupe do ljeta.

Donadoni-Parma

U svakom slučaju, milanski klubovi su ponovo u centru pažnje iz pogrešnih razloga, očekivanja su možda bila prevelika, mada je ovo realnost i čini se da i jedni i drugi imaju samo jedan cilj do kraja sezone, da završe na sadašnjim mjestima na tabeli, odnosno da igraju u Ligi prvaka naredne sezone.

gattuso-higuain

Ipak i jedni i drugi će morati evropska razočaranja da ostave iza sebe, Milan ima više vremena, tek u utorak igraju protiv Bologne, Inter će danas otvoriti kolo u Italiji, pobjeda protiv Udinesea je imperativ, kako bi se prekinuo crni decembar, pobijedili su u jednoj od posljednjih sedam mečeva.

spalletti

(Sport.ba)