DIJELILI SVLAČIONICU U DENVERU

KAKVA LJUDINA! Znate li šta je Jokić uradio za Nurkića prije nego što je bh. košarkaš trejdovan u Portland?

15. 12. 2018 - 13:12 | Košarka

Denver Nuggetsi su u sezoni 2016/2017 imali dva balkanska visoka igrača u liku Nikole Jokića i Jusufa Nurkića, no bilo je evidentno da oni zajedno na parketu nisu funkcionisali.

nurk

Trener Nuggetsa Mike Malone je nakon toga odlučio da Jokić bude starter, a da Nurkić dobija šansu sa klupe, no srbijanski centar je nakon toga razgovarao sa trenerom Denvera i rekao mu da bi bilo najbolje da Nurkić bude u prvoj petorci.

jokic

- Nikola mi je došao i rekao da ne želi više da počinje u petorci i da mu je teško, te da stvari ne idu u najboljem pravcu. Rekao mi je da bi bilo dobro da Jusuf krene u petorci. Bio je veoma emotivan, a to je bila veoma dobra konverzacija jer je bila otvorena i iskrena. Tako da sam stavio Nikolu na klupu neko vrijeme, rekao je Malone.

jokic5

Stvari ipak nisu bile najbolje ni nakon tog poteza Malonea, te je on shvatio da mora okrenuti stvari kako bi izvukao najbolje iz oba igrača.

nurkic

- Jokić se mučio, ali on je tip momka koji neće reći ništa. On radi šta je najbolje za ekipu, rekao je njegov saigrač Will Barton.

jokic6

Tri mjeseca nakon toga, Nurkić je trejdovan u Portland dok je Jokić ostao u redovima Denvera gdje i sada igra.

nurkic

jokic2

nurkic

(Sport.ba)