ROMA SE NALAZI U VELIKOJ KRIZI

Di Francesco pred otkazom, Roma već pronašla novog trenera

15. 12. 2018 - 13:40 | Drugi pišu >> Fudbal

Roma će otpustiti Eusebija Di Francesca ne pobijedi li u nedjelju Genou na Olimpicu (20:30), tvrde talijanski mediji.

difrancesco

Rimska momčad posljednje je dane, uoči nedjeljne utakmice, provela u karanteni. Izolaciju je naredila klupska uprava uslijed ispodprosječnih rezultata.

Iako se plasirala u osminu finala Lige prvaka, Roma je u talijanskom prvenstvu tek osma s 21 bodom.

di-francesco

Eusebio Di Francesco protekle je sezone s Romom osvojio treće mjesto nacionalnog prvenstva. Usto se, nakon epskog povratka protiv Barcelone u četvrtfinalu, kvalificirao u polufinale Lige prvaka u kojem je s Liverpoolom bolji bio Jurgen Klopp.

dzeko-di-francesco

Corriere dello Sport javlja kako je Paulo Sousa vodeći kandidat u izboru potencijalnih nasljednika Eusebija Di Francesca. Navodno je već prihvatio ponuđeni šestomjesečni ugovor.

Zadovolji li, u slučaju otkaza Eusebija Di Francesca, rezultatima do konca sezone, Romina uprava ponudila bi mu višegodišnji ugovor.

paulo-sousa1

Paulo Sousa dosadašnje trenerske angažmane imao je u Fiorentini, Baselu, Swanseaju, Leicesteru, QPR-u, Maccabi Tel Avivu, MOL Vidiju i Tianjin Quanjianu. 

sousa-12

Među kandidatima su još Vincenzo Montella i Julen Lopetegui, kao i Fabio Capello s kojim je Roma osvojila posljednji od tri scudetta u historiji (1942. ,1983., 2001.).

paulo-sousa

di-francesco-klopp

di-francesco

(Sport.ba)