LUIS NANI

NEKADAŠNJA ZVIJEZDA UNITEDA ŠOKIRALA JAVNOST OVOM IZJAVOM: "Samo on može preokrenuti stvari u korist Uniteda"

15. 12. 2018 - 20:18 | Drugi pišu >> Fudbal

BIVŠI krilni napadač Manchester Uniteda u ekskluzivnom razgovoru za portal Goal podržao je Josea Mourinha u trenucima krize koju najtrofejniji engleski klub prolazi ove sezone. Nani je uvjeren da je njegov sunarodnjak pravi trener za vratiti Crvene vragove na pobjedničke staze.

Mourinha je pokušao usporediti sa Sir Alexom Fergusonom, koji ga je trenirao dok je igrao za klub s Old Trafforda.

"Teško mi je napraviti poštenu usporedbu jer mogu govoriti jedino o igranju pod Fergusonom. O Mourinhovom Unitedu imam samo autsajderske informacije. Nije pošteno raditi usporedbu jer se radi o dva sasvim drugačija perioda klupske historije. Jose je došao u trenucima kada je klub nizao poraze, ali uspio je vratiti trofeje, uključujući osvajanje Europa lige", započeo je Nani pa dodao:

nani-se-u-narednim-satima-vraca-u-premiership-143434-223325-big

"Jasno je da je cilj osvojiti Premier ligu, ali konkurencija je žestoka. Iako je United prošle sezone bio drugi, ova sezona ne ide prema očekivanjima."

Nakon 16 odigranih kola Manchester United drži šestu poziciju s 18 bodova manje od vodećeg Cityja, ali utakmicom manje. Nani, pak, vjeruje da se do kraja sezone sve može preokrenuti u Unitedovu korist.

"Ali, uvjeren sam da ako iko može preokrenuti situaciju i vratiti klub na pobjedničke staze - to je Jose! On poput Ferguson ima karizmu i jak karakter, a to je ključ uspjeha."

jose-mourinho-paul-pogba-manchester-united

Osvrnuo se i na prijateljstvo s reprezentativnim kolegom i bivšim saigračem iz Uniteda i Sportinga, Cristianom Ronaldom, s kojim su ga često uspoređivali i prozivali ga njegovim nasljednikom u crvenom dresu.

"Oboje smo odrasli u Sportingu koji ima jednu od najboljih nogometnih akademija na svijetu. A onda smo se nastavili razvijati pod Fergusonom. Naša povezanost je snažna, i na terenu i izvan njega. Siguran sam da ćemo doživotno ostati prijatelji."

(Sport.ba)