LENNOX LEWIS

JEDAN OD NAJVEĆIH BOKSERA SVIH VREMENA DAO SAVJET JOSHUI: "Napravio si grešku, pokušaj se ispraviti"

29. 12. 2018 - 20:01 | Borba >> Boks

JEDAN od najvećih boksača svih vremena, Lennox Lewis, smatra kako je Anthony Joshua napravio pogrešku kada nije prihvatio borbu protiv Deontaya Wildera. 

Naime, Joshua je u rujnu mogao prihvatiti meč protiv Wildera, Amerikanac je tražio 15 miliona dolara, ali je slušao svojeg promotora, Eddija Hearna, i prihvatio borbu protiv Alexandera Povetkina. Wilder sada ne želi pristati na takav iznos i traži 50-50 podjelu novca. 

U međuvremenu je Amerikanac branio svoj WBC naslov protiv Tysona Furyja. Borba je bila toliko atraktivna da su je mnogi proglasili najboljom teškaškom borbom u posljednjih 20 godina boksa. Wilder je dva puta rušio Furyja, ali Britanac je bio odličan u ostatku meča pa je meč proglašen neriješenim. Sada svi fanovi žele vidjeti revanš Furyja i Wildera, dok je Joshua, teškaški prvak u WBA, WBO, IBF i IBO verzijama, pao u drugi plan.

Lennox_Lewis

“Da sam ja u njegovoj poziciji, borio bih se s nekim od njih dvojice, ali menadžeri su ti koji vode njegovu karijeru i odlučuju tko će mu biti protivnici, a time propuštaju velike borbe. Joshua je imao ponudu od 50 milijuna dolara, ali je nikad nije prihvatio, dok je, s druge strane, Fury odgovorio na Wilderov poziv. Ako mene pitate, bila je pogreška dopustiti Furyju da dođe u tu poziciju”, rekao je Lewis za SI Now/Sports Illustrated, a njegove izjave prenosi Fightsite.

Lewis smatra kako Fury od spomenute trojice ima najveće šanse postati najbolji u teškoj kategoriji.

Svi imaju. Ne bih htio baš izabrati jednoga od njih, ali ću reći da Fury predvodi utrku u ovom trenutku. Zašto? Jer je najveći od nabrojanih i linearni je prvak. Čovjek je uvijek na razini zadatka kad dođe vrijeme za nastup i sviđa mi se njegov boks."

(Sport.ba)