NEVJEROVATNO

EKSKLUZIVNO: CRISTIANO RONALDO čeka presudu, prijeti mu ZATVORSKA KAZNA !!!

19. 01. 2019 - 21:25 | Druga strana sporta

Poslije osvajanja Superkupa Italije u "kontroverznoj" utakmici gdje je Portugalac bio jedan od nazaslužnijih, Juventus se vraća trci u "Kalču", ali njihovog najboljeg igrača očekuje izricanje kazne po tužbi za poresku prevaru.

Tako će tridesetrogodišnji Kristijano Ronaldo morati odmah poslije utakmice 20. kola u svoj "bivši" grad Madrid gdje će dobiti presudu po optužnici za utaju poreza tokom svog boravka u španskoj prijestonici.

Očekuje se da Portugalac prizna krivicu pošto je prošlog ljeta već dogovorena nagodba sa sudom u iznosu od 18.8 miliona eura, međutim tužioci ce tražiti 23 mjeseca kazne zatvora za fudbalera.

ronaldo24

Olakšavajuća okolnost za fudbalera Juventusa će biti da se po zakonu u Španiji ne ide u zatvor ako je kazna manja od dvije godine! Saslušanje se održava u utorak, tako da će se po njegovom završetku znati svi detalji kazne za portugalskog fudbalera.

Pored ovoga i dalje je aktivan slučaj "Las Vegas",  a vlasti u Americi čekaju dostavu DNK materijala od strane Ronalda kako bi nastavili sa slučajem. Vidjet ćemo koliko će ova dešavanja van terena uticati na performance najboljeg fudbalera "Stare dame".

(Sport.ba)