MICK SCHUMACHER ODUŠEVIO

IDE OČEVIM STOPAMA Vettel ostao u čudu: Schumacher mu na stazi pokazao zašto ga je Ferrari već rezervisao

22. 01. 2019 - 15:41 | Autosvijet

Mick Schumacher prošle je sedmice ušao u juniorski program Ferrarija, a onda i za vikend pobijedio Sebastiana Vettela u okršaju tijekom Race of Champions spektakla u Meksiku.

mick-schumacher-1

19-godišnji Nijemac prošle sezone postao je evropskim prvakom Formule 3 i tako osigurao superlicencu za ulazak u elitno automobilističko natjecanje, ali ipak će ići postepeno i u Formuli 2 tražiti novu titulu u 2019. godini.

mick

Snažno je odjeknula vijest prethodnih dana da je Mick Schumacher potpisao juniorski ugovor s Ferrarijem koji će potpomagati njegovoj proboj prema eliti sljedećih sezona, a menadžer mu je postao Nicolas Todt, sin predsjednika FIA-e Jeana koji je bliski prijatelj oca Michaela, sedmerostrukog prvaka svijeta.

skysports-mick-schumacher-formula-3-4452565

Da Mick ima što reći na stazi pokazao je ovog vikenda kada je na spektaklu Race of Champions, u jednakim automobilima izbacio iz natjecanja Sebastiana Vettela, a u Kupu nacija sa starijim je sunarodnjakom dogurao sve do finala.

mickschumacheradacformula4hockenheimr3lmqwkvr-jx-001

"Mislim da njegov otac ima razloga biti ponosan", pohvalio je Vettel tinejdžera nakon utrke.

vettel

Dakle, mladi Schumacher ima sve potrebno za uspjeh, sada se još samo mora dokazati protiv ostalih najboljih vozača svijeta na stazi...

(Sport.ba)