MOTO GP

UČITELJICA ROSSIJU: "Valentino ne može se živjeti od vozikanja motora"

29. 01. 2019 - 16:36 | Autosvijet

Još malo pa nam stiže i MotoGP sezona. Ekipe uštimavaju strojeve, predstavljaju motore, treniraju...

Jedan od najvećih svih vremena, Valentino Rossi (39), sinoć je na talijanskoj državnoj televiziji RAI najavio osobne i ambicije njegovog tima Movistar Yamaha za 2019-u. Među ostalim, našlo se vremena i za priču o prijateljstvu s Bradom Pittom, žestokom navijanju za milanski Inter i Valentinovom djetinjstvu.

To da mu škola nikad nije bila jako mila odavno je poznato, a jučer je otkrio i savjet koji, hvalabogu, nije poslušao:

"Sjedim ja na satu historije umjetnosti. Dosadno... Ne mogu opisat' koliko dosadno. I normalno, to mi se vidi na faci. Pita učiteljica 'Šta je, dosadno ti je?'. Odgovoram: 'Iskreno, da. Dosadan vam je ovaj predmet'. A kaže žena: 'Ma slušaj i uči. Šta ti misliš, da se za život može zaraditi vožnjom motora, a?!" - pričao je Rossi i valjao se od smijeha.

rossi2

Profesionalac je od ranih '90-ih, samo ga Yamaha (bez zarade od reklame) plaća 10 miliona eura godišnje, u gradiću Urbino ima kuću vrijednu 10-ak milijuna, u garaži kolekciju Ferrarija, Porschea, Bentleya i Lamborghinija, na vezu jahta Pershing 56, a ukupni imutak procijenjen na 130.000.000 eura. Ali niko ne zna u što sve investira i kolike je nekretnine nakupovao pa je najsigurnija procjena samo ova:

Valentino Rossi sigurno je jedan od najbogatijih sportaša na planeti. Ispalo je da ipak 'nekako' može živjeti od vožnje motora. A Yamaha za novu sezonu mu je posebno draga jer je u plavo-crnim bojama, kao njegov Inter.

Nije baš najsrdačnija persona, ali je bar iskren. O klincima koji ga žele srušiti kaže:

"Morbidelli i Bagnaia? Nema veze što su 'moji', što su Talijani, nema veze što imam skoro 40 godina. Kad bi me ti klinci prestigli bio bih nenormalno ljut."

'Lud'. K'o njegov Inter.

(Sport.ba)