UFC

KONAČNO STIGLA PRESUDA ZA VELIKI SKANDAL: Nezapamćene kazne za Khabiba i Conora

29. 01. 2019 - 20:55 | Borba

Conor McGregor i Khabib Nurmagomedov u utorak su saznali kazne za haotične scene s kraja UFC 229 priredbe.

Atletska komisija države Nevade suspendirala je prvaka na devet mjeseci i dodatno ga kaznila s pola miliona američkih dolara te mu ostavila mogućnost žalbe koja bi eventualno kaznu smanjila na šest mjeseci.

McGregor je suspendiran na pola godine i dodatno će platiti 50 hiljada dolara.

Podsjetimo, incident o kojem je brujio čitav borilački svijet dogodio se 7. listopada u Las Vegasu. Khabib je te večeri slavio u najiščekivanijoj borbi u UFC-ovoj historiji da bi potom isprovociran ranijim McGregorovim izjavama preskočio kavez i nasrnuo na sparing partnera irskog borca.

Uslijedio je tada veliki kaos, kako u kavezu, tako i izvan njega...

Spomenimo i da su zbog svojih uloga u incidentu, na godinu dana suspendirani i s 25 tisuća dolara kažnjeni i Abubakar Nurmagomedov te Zubaira Tukhugov, kolege UFC-ovog prvaka.

"Politika zauvijek", napisao je neporaženi Dagestanac u prvoj reakciji na Twitteru, dok je preko Instagrama poručio: "Probudite me kad sve bude gotovo".

Kazne se, naglasimo, provode retroaktivno, odnosno od 7. listopada. Stoga je jasno da bi McGregora u novom nastupu mogli gledati već 7. travnja, a tada bi se mogao vratiti i Khabib ukoliko mu smanje kaznu.

 

 

 

(Sport.ba)