POLITIKA ZAUVIJEK

JE LI MU OVO BAŠ TREBALO? Khabib se obratio nakon žestoke kazne i usijao društvene mreže

30. 01. 2019 - 07:51 | Borba >> MMA

Nakon jučerašnjeg sastanka (ne saslušanja) u uredima Komisije u Nevadi, jasno je da bi UFC prvaka u lakoj kategoriji Khabiba Nurmagomedova u akciji mogli vidjeti najranije u aprilu.

khabib

Vijeće od pet članova glasalo je u korist nagodbe prema kojoj je Rus zaradio suspenziju u trajanju od devet mjeseci, a uz to je dobio i globu u iznosu od pola miliona dolara. Rezultat je to makljaže koju je prouzrokovao nakon što je na UFC-u 229 pobijedio Conora McGregora i odbranio titulu prvaka.

Ukoliko Orao pristane sudjelovati u akcijama protiv maltretiranja (bullying), suspenzija mu se može skratiti na šest mjeseci. S obzirom da se kao i obično kazne provode retroaktivno od 6. oktobra, u najboljem slučaju Nurmagomedov bi mogao u akciju 6. aprila ove godine.

khabib2

Globu u iznosu od pola miliona dolara naplatit će Komisija u Nevadi od njegova honorara u iznosu od 2 miliona dolara koji je i dalje (ne u potpunosti) zamrznut.

Podsjećamo kako je Nurmagomedov s mnogo stila svladao Conora McGregora u “main eventu” UFC-a 229, ali je nakon pobjede izgubio živce. Preskočio je ogradu u namjeri da se obračuna s McGregorovim trenerom Dillonom Danisom.

Dagestanac nije bio prisutan na jučerašnjoj sjednici. Predstavljao ga je odvjetnik James Puisanelli. I Conor McGregor se, baš kao i Nurmagomedov, u akciju smije vratiti ne ranije od 6. aprila ove godine. Popularni Irac je na jučerašnjem sastanku Komisije u Nevadi zaradio šestomjesečnu suspenziju i globu u iznosu od 50 hiljada dolara. To je deset puta manji iznos od onoga kojeg se mora odreći prvak Nurmagomedov.

mcgregor

Pet članova vijeća Komisije su u utorak izglasali u korist nagodbe prema kojoj se kazna provodi retroaktivno, odnosno od 6. oktobra. Stoga je jasno da bi “Notoriousa” u novom nastupu mogli gledati već 6. aprila. Kaznu od 50 hiljada dolara će lako platiti jer toliko mjesečno vjerovatno troši na cipele.

“Došlo je sve do toačke kada su neke stvari jednostavno postale neprihvatljive. Ja se ne sjećam da je neki borac u prošlosti na press konferencijama govorio stvari poput gospodina McGregora. Iako nemamo alate da se s tim obračunamo u ovom trenutku, siguran sam da je to nešto s čime bi se trebali pozabaviti u budućnosti”, objašnjava Bennett i dodaje:

mayweather-mcgregor

“Press konferencija u New Yorku je očito bila pod ingerencijom Komisije u toj državi. Ova koja se održala ovdje…Conorov jezik je bio puno blaži. Ne želim ništa dodavati ovoj pogodbi, ali kada govorimo o ovim stvarima, smatram da je to nešto s čime se moramo pozabaviti u budućnosti. Moramo prihvatiti aktivniju ulogu kako bi borci bili odgovorni za ono što govore.”

nurmagomedov-vs-mcgregorNiti McGregor, niti Nurmagomedov, nisu bili prisutni na sastanku u utorak. Ipak, Khabib se nakon odluke komisije oglasio na Instagramu i poručio sljedeće:

"Politika zauvijek. Probudite me kad sve bude gotovo", napisao je prvak uz fotografiju na kojoj leži i odmara...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Разбудите меня, когда все это закончится. Wake me up, when it's all over.

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

(Sport.ba)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: