SLAVNI VOZAČ POSAVJETOVAO JUNIORA

Alonso poslao jasnu poruku Schumacheru: Prvo ti nauči hodati...

04. 02. 2019 - 10:15 | Autosvijet

Fernando Alonso naglasio je kako Micku Schumacheru neće biti lako nositi teret slavnog prezimena u svojoj karijeri te je podržao ideju porodice da ga postepeno priprema za ulazak među elitu...

alonso

Podsjetimo, 19-godišnji sin sedmerostrukog prvaka svijeta osvojio je titulu u evropskoj Formuli 3 i tako zaradio pravo na superlicencu za utrkivanje u Formuli 1, no nećemo ga gledati među najboljim vozačima svijeta ove sezone.

ZBOG OVE DOKTORICE SVI BI SE ŽELJELI RAZBOLJETI: Ima preko 500.000 fanova, posve nam je jasno zašto

mick

Mick Schumacher odlučio je zajedno s ljudima koji brinu o njegovoj karijeri ići postepeno pa će u 2019. godini nastupati u Formuli 2, među najboljim automobilističkim juniorima svijeta, gdje ako uzme titulu niko mu više neće moći osporiti da je zreo uskočiti u F1 bolid.

mickschumi

Jedan od najžešćih rivala njegovog oca, iznimno cijenjeni Fernando Alonso priključio se onima koji javno dijele savjete mlađem Schumacheru posljednjih dana.

'S obzirom na teret kojeg nosi njegovo prezime u povijesti Formule 1, on prvo treba naučiti hodati, a onda tek trčati',  slikovito je opisao situaciju dvostruki F1 prvak i  dodao: 'Znam da je to teško, ali nema druge.'

alonsoSlavni 38-godišnji Španac na primjeru starijeg Schumachera također naglašava da godine ne znače mnogo u automobilizmu.

'Schumacher je vozio s 43 godine. Ako se osjećaš snažno, ne moraš gledati koliko imaš godina. Radi se o tome jesu li drugi bolji od tebe. To se može dogoditi s 25 ili 48', smatra čovjek koji je na kraju prošle sezone napustio Formulu 1, da bi nedavno na utrci 24 sata Daytone pobjedom potvrdio da još nije za staro željezo.

former-f1-world-champion-michael-schumacher

U 2019. godini ga najviše zanimaju dva vozača.

'Robert Kubica. Njegova priča je nevjerovatna. Činilo se da je izgubio svaku šansu vratiti se i siguran sam da će voziti kao da nema što izgubiti, što i jest slučaj. Tu je i Charles Lecerc u Ferrariju. Mora naučiti skupljati bodove, pomogati ekipi, spoznati da se titula odlučuje negdje između srpnja i rujna. Mora naučiti ne žuriti i kontrolirati svoje emocije', zaključio je svoj osvrt jedan od najkompletnijih vozača današnjice.

robert-kubica-905395

(Sport.ba)