PHILADELPHIA SIXERS

Novi trade prodrmao NBA ligu: Preko noći su postali legitimni kandidati za naslov prvaka!

06. 02. 2019 - 17:47 | Košarka

Manje od 40 sati ostalo je do završetka prijelaznog roka u NBA ligi. Gotovo svake godine se upravo u tom razdoblju događaju najzanimljivije stvari kada je razmjena igrača u pitanju, a tako je i ove godine. 

nba4

Nakon razmjene na relaciji New York Knicks - Dallas Mavericks, igrače i pickove razmijenili su Philadelphia 76ersi i Los Angeles Clippersi, nakon čega je Phila možda postala i prvi favorit Istočne konferencije. 

boston-philadelphia

Naime, 76ersi su dobili Tobiasa Harrisa, praktički najboljeg igrača LA Clippersa, gorostasnog centra Bobana Marjanovića i solidnog tricaša Mike Scotta. Za njih su u suprotnom smjeru poslali Landyja Shameta, Wilsona Chandlera i Mikea Muscalu, te dva picka prve runde NBA drafta 2020. i 2021. godine. 

marjanovic6

Kada se pogleda šira slika, 76ersi su daleko više profitirali iz ovakve razmjene, jer nisu puno dali (igrački), a dobili su jednog All-Star igrača u Tobiasu Harrisu, koji može igrati na nekoliko pozicija i u stanju je svaku večer ići iznad 20 poena, ali i popunjavati ostale statističke rubrike, kao što je to radio u dresu Clippersa. 

tobias-harris

Harris je ove sezone na učinku od prosječno 20 poena, 8 skokova, 2.5 asistencije i gotovo 50 posto šuta iz igre. 

embiid

Philadelphia će s njime gotovo sigurno biti uz bok Boston Celticsima, Milwaukee Bucksima i Toronto Raptorsima u borbi za to prvo mjesto Istoka, odnosno povratak u veliko finale NBA lige, koje su posljednji put vidjeli kada je napadom upravljao legendarni Allen Iverson 2001. godine.  

larry-brown-and-allen-iverson

Potencijalna petorka 76ersa: Ben Simmons, JJ Redick, Jimmy Butler, Tobias Harris, Joel Embiid. Impresivno!

butler

(Sport.ba)