NBA

UPRKOS OČAJNOJ ŠUTERSKOJ NOĆI Amerika priča samo o njemu: Nevjerovatni Dončić srušio LeBronov rekord

07. 02. 2019 - 08:45 | Košarka

Nevjerovatni Luka Dončić opet je napravio ono što stalno radi u prvoj NBA sezoni: srušio rekord LeBrona Jamesa i zabilježio podvig za anale najjače lige uprkos tome što je odigrao lošu partiju.

U pobjedi Dallasa nad Charlotteom (93:99) Dončić je bio najbolji strijelac (19) i asistent (11) svoje momčadi, dok je s 10 skokova došao do trećeg triple-doublea u rookie sezoni, ali do tog učinka došao je jednom od šuterski najlošijih predstava otkako je u NBA-u.

doncic1

Naime, iz igre je gađao očajnih 5/20, a za tricu još gorih 2/10. Ali sve to nije važno jer je i s takvim učinkom ušao u historiju NBA lige.

doncic

Postao je najmlađi igrač u povijesti koji je uspio ostvariti tri triple-doublea. Do toga je došao s 19 godina i 343 dana. Do sada je to bio LeBron James, kojem je to uspjelo s 20 godina i 100 dana. 

Dončić je ujedno postao i jedini tinejdžer otkako je najjače lige koji ima tri triple-double učinka. Dodajmo da je sva tri napravio u posljednjih 16 dana! Šta nas tek očekuje od Slovence - ma ne možemo ni zamisliti...

(Sport.ba)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: