UFC

TO JE TO ! Sve je dogovoreno Dana White otkrio kada će se Conor McGregor boriti

08. 02. 2019 - 13:33 | Borba

Čini se kako je UFC i konačno prelomio – žele organizirati meč između Conora McGregora i Donalda Cerronea ovog ljeta! Nema smisla ponovno naglašavati da je predsjednik promocije Dana White još prije samo nekoliko sedmica govorio suprotno, pa ćemo se odmah baciti na meritum.

Nakon press konferencije koja je noćas održana u Melbourneu povodom UFC-a 234, White je odgovarao na dodatna pitanja novinara koja se nisu ticala prvog PPV eventa godine. Očekivano, pripadnike sedme sile je zanimalo što je sljedeće za Conora McGregora koji je riješio probleme s Komisijom u Nevadi i može se vratiti u Octagon.

conor-khabib
“Volio bih vidjeti Conora kako se borio ovog ljeta. Conor i Cerrone se žele međusobno boriti, obojica su to zaslužili”, odgovara čelnik UFC-a i dodaje:

“Kauboj će se boriti protiv bilo koga, nije bitno koga stavimo ispred njega. Ako bacimo mladog  Hernandeza, nije problem. Cerrone je ‘underdog’ u tom meču, ali će svejedno odraditi to na način na koji je odradio. A Conor se borio protiv svih najboljih protivnika. Ako se njih dvojica žele međusobno boriti, ja sam za!”

conorpessufcgetty

Ako je White za, a Cerrone i McGregor su se praktički već dogovorili oko međusobnog meča putem društvenih mreža, jasno je da su pregovori već započeli. Možda su već i odmaknuli, a moguće je čak i da su okončani, samo nas elitna promocija drži u mraku do objave službene informacije.

Irac se može boriti već krajem aprila, ali realnija opcija je septembar i tradicionalni UFC-ov vikend u Las Vegasu. Za sada nema nikakvih potvrda ovakvih planova, osim Whitovih riječi da “želi vidjeti Conora ovog ljeta”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

August x McGregor

Objavu dijeli Conor McGregor Official (@thenotoriousmma)

(Sport.ba)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: