MEČ ZVANIČNO ZAKAZAN

Edin Puhalo 16. februara u Frankfurtu se bori protiv Kurzawe

09. 02. 2019 - 15:36 | Borba >> Boks

Bosanskohercegovački bokser Edin Puhalo, alijas Iron Puki, 16. februara u Frankfurtu ima zakazan meč protiv Nijemca Kai Kurzawe, koji je u karijeri imao 44 borbe, od kojih je 28 riješio nokautom.

Puhalo u 16 borbi ima savršen skor, uz 15 nokauta i protiv narednog protivnika želi nastaviti niz, te ući u krug izazivača za svjetsku titulu u WBO federaciji. 
 
- Ako uspijem pobijediti, bit ću na listi od 15 izazivača za svjetskog prvaka što je za mene velika motivacija. Ovo je veliki izazov, Kurzawa je do sada najjači protivnik s kojim sam se borio. Pobjedom bih ispunio životni san, a to je da dođem do titule prvaka Evrope u najjačim svjetskim asocijacijama i da dobijem priliku da se borim za prvaka svijeta. Neću srljati da idem na nokaut", poručio je Puhalo koji je pozvao bh. državljane u Frankfurtu i okolici da dođu da ga podrže. 
 
Njegov trener Šefik Tanović danas je na pres-konferenciji kazao da je Puhalo vrhunski spreman i siguran sam da može odboksovati i 20, a ne zakazanih 12 rundi, te da se tri mjeseca priprema za meč i da je zdravstveno na odličnom nivou. 
 
Konferenciji za medije prisustvovao je i menadžer Dalibor Ban koji je i najzaslužniji za narednu borbu. 
 
- Kurzawa je veliko ime u Njemačkoj koji je imao velike pobjede u karijeri. Veoma je opasan protivnik, ali mislim da će ga Puhalo nokautirati. Političari daju premalo podrške Edinu koji je duže vremena broj jedan, ne samo u BiH već i širom Balkana, a tu uključujem i Rumuniju, Bugarsku, Tursku... pa bih zamolio odgovorne ljude da mu pomognu. Ukoliko pobijedi Kurzawu, bit će na listi izazivača za prvaka svijeta, a onda je do mene da dogovorim tu borbu. Mogu samo jedno poručiti: Usik neće mirno spavati ako mu Puhalo bude protivnik - poručio je Ban. 
 
Kai Kurzawa (42) je u karijeri imao 44 borbe, od kojih je dobio 38 i predstavljat će veliki izazov za Puhala koji se nalazi na 8. mjestu na EE-EU (European External Union) rang-listi.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: