PRENOSI BLIC

NE STIŠAVA SE SITUACIJA OKO KALINIĆA: Sada se oglasio i Duško Vujošević koji je ŠOKIRAO JAVNOST NA BALKANU

10. 02. 2019 - 12:41 | Košarka

Proslavljeni košarkaški trener, Duško Vujošević, stao je u odbranu srpskog reprezentativca Nikole Kalinića, koji je nedavno prošao "kao bos po trnju" kada je otvoreno rekao da smatra da je krajnje vrijeme da se reši kosovski problem i da se nastavi dalje.

dzsko-vujosevic

Vujošević smatra da svako ima pravo da iznese svoje mišljenje.

"Smatram da tu svako ima pravo na svoje mišljenje. Tema je jako bitna, pogotovo što to treba sagledavati u kontekstu što se često puta nečiji privatni interesi plasiraju kao državni interesi. Da neko svoja obećanja ili predobećanja s kojima je došao na vlast mora da ispuni, pa to pakuje kao da je to svima nama interes. Tema je delikatna i teška i ne treba se lako miješati, ali smatram da javne ličnosti treba da iznose svoje mišljenje o toj temi i da ne treba da snose posljedice bez obzira na to kakvo je to mišljenje i hajka na Kalinića koji je dao neutralnu ocjenu da sporno pitanje Kosova treba privoditi kraju nema ni logike ni osnova", rekao je Vujošević za Blic.

vujosevic

Košarkaški stručnjak smatra da hajka na srpskog košarkaša nema nikakvog smisla.

"On se dečko bavi sportom i sigurno nije veliki stručnjak za državna pitanja i geostrategiju, međutim, u okviru nekih svojih interesovanja on je iznio mišljenje i ne vidim razlog da se pravi hajka. I sad se sjećam kakva je hajka napravljena na Novaka Đokovića u momentu kada je rekao da navija za reprezentaciju Hrvatske jer su oni navijali za njega na Vimbldonu. Glupo je stavljati u toploga zeca čoveka koji je pošteno i jasno iznio svoje mišljenje o nečemu", rekao je Dule.

dusko-vujosevic

Podsjetimo, velika bura podigla se u srpskoj javnosti kada je Kalinić u jednom intervjuu iznio svoje mišljenje o Kosovu.

"Hajde da riješimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje. Kosovski boj je bio prije 600 godina, a već dosta decenija to nije naša teritorija, neka me isprave stariji i pametniji ako griješim. Niko ne živi od prošlosti i što se prije pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svjetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi svijeta" rekao je Kalinić.

nikola-kalinic-fenerbahce

(Sport.ba)