SERIE A

VRIJEME JE ZA PODMLAĐIVANJE: 3 mlade zvijezde oko CRISTIANA RONALDA

10. 02. 2019 - 15:49 | Fudbal

Juve je ljetos doveo Kristijana Ronalda, a Portugalac je kao što se očekivalo, ubrzo postao ključni igrač ekipe iz Torina.

Ipak, svijesni su u klubu da Ronaldo neće moći još dugo da igra na vrhunskom nivou, pa polako gledaju i ka mladi igračima, koji su donekle dokazali svoj kvalitet i mogli bi da budu nosioci igre "Stare dame" u budućnosti.

ronaldo-mandzukic-matuidi-costa-juventus

Na radaru kluba su tri igrača, u pitanju su Kristijan Romero iz Đenove, Federiko Kjeza iz Fiorentine i Nikolo Zaniolo iz Rome.

Što se tiče Romera, to je praktično gotova stvar, postignut je dogovor sa Đenovom oko otkupa njegovog ugovora, "Grifoni" će zaraditi 30 miliona eura narednog leta, a Romero će se priključiti jednoj od najboljih odbrana na svijetu.

nicolo-zaniolo

Kada je Kjeza u pitanju, tu nema puno šta da se priča, jednostavno, mladi Italijan je pokazao i dokazao da je strašno talentovan i iz dana u dan sve kvalitetniji i ozbiljniji igrač, upisao je 10 golova i dodao šest asistencija na 24 nastupa ove sezone, nosi i kapitensku traku u Firenci, iako je jako mlad (21).

chiesa1

Treća meta je Zaniolo, momak koji je ljetos stigao u Rim iz Intera, trebalo mu je vremena da se nametene, ali u posljednje vrijeme igra jako dobro i redovan je u prvom postavi.

Jasno je i da je pred njim velika budućnost, pa bi Juve i njega da kapariše i to već narednog ljeta.

Dakle, Kjeza i Zaniolo će biti dovedeni kako bi pekli zanat od Kristijana Ronalda i jednog dana postali ključ uspeha "Stare dame", dok će Romero učiti od vjerovatno najboljeg defanzivnog tandema u Evropi, Bonući-Kjelini, a onda će preuzeti palicu od iskusnih Italijana, kada budu odlazili u penziju.

(Sport.ba)