GRČKA

LUDNICA U GRČKOJ Oni već sada slave titulu

10. 02. 2019 - 20:53 | Fudbal

Veliki derbi grčke Super lige između PAOK-a i Olimpijakosa završen je trijumfom crno-bijelih iz Soluna koji su na taj način nastavili pohod ka tituli.

PAOK je u okviru 20. kola grčke Super lige savladao Olimpijakos sa 3:1 (2:0) i tako uvećao bodovnu prednost u odnosu na najtrofejniji grčki klub.

Domaćin je u prvih dvadeset minuta igre trasirao put ka izuzetno važnoj pobjedi. Vierinja je pogodio u trećem minutu, a prednost PAOK-a duplirao je Dijego Bisesvar na isteku dvadesetog minuta igre.

Pokušao je trener Olimpijakosa da dvostrukom izmjenom na poluvremenu "probudi" ekipu, ali je odluka o pobjedniku pala sedam minuta prije kraja kada je Čuba Akpom postigao treći gol za domaće.

paokk

Oli je dva minuta prije kraja smanjio na 3:1 preko Danijela Podensa koji je na taj način postavio konačan rezultat derbija u Solunu.

PAOK je tako drugi put u sezoni dobio Olimpijakos i deset kola prije kraja ima devet bodova više u odnosu na crveno-bijele iz Pireja i četrnaest u odnosu na aktuelnog šampiona.

To znači da bi do kraja sezone trebalo da se dogodi pravo čudo pa da crno-bijelima i ove sezone izmakne šampionska titula.

(Sport.ba)