PORTUGALSKA LIGA

KAKO TI JEDNA UTAKMICA PROMIJENI ŽIVOT: Do jučer nisu znali ko je, a danas mu cijena skočila na 120 miliona i velikan je spreman dati te PARE

11. 02. 2019 - 08:30 | Fudbal

Mladi Joao Felix zabio je pogodak tokom nemilosrdne pobjede Benfice 10:0 protiv Nacionala u portugalskom prvenstvu, a u Španjolskoj tvrde da je Real spreman za njega već sada dati 120 miliona eura...

01

Do jučer nepoznati 19-godišnji tinejdžer gotovo preko noći je proglašen najvećim talentom današnjeg nogometa, a njegov matični klub mogao bi prodajom zaraditi ogroman novac.

Joao Felix u Benfici je prošlog ljeta započeo svoju prvu profesionalnu sezonu u karijeri, a ono što nudi na terenu toliko je impresioniralo stručnjake da su ga već prozvali 'novim Ronaldom'.

02

Zapravo, nema s kim ga ne uspoređuju. Podsjeća ih na Zidanea i Ruija Costu po svojoj kreativnosti, a na Cruyffa i Bernarda Silvu po svojem kretanju sredinom terena i načinom na koji diktira igru.

U svakom slučaju, u Španjolskoj tvrde da je Real spreman za njega platiti čak 120 miliona eura, a navodno su još zainteresirani Manchester United, Juventus i PSG.

03

Ovog vikenda cijena mu je još malo porasla. Zabio je svoj šesti pogodak u portugalskom prvenstvu, a Benfica s nemilosrdnih 10:0 razbila Nacional i približila se Portu na bod zaostatka na ljestvici.

Felixu bi uzimanje pred nosom Porta naslova prvaka puno značilo, jer upravo ga je ljutiti rival Benfice u mlađim danima otpisao kao besperspektivnog. Bila je to velika pogreška vrijedna izgubljenih stotinu miliona...

(Sport.ba)

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: