FURY VS WILDER

VELIKA SI OSOBA TYSONE FURY: Kao što je i obećao svu svoju zaradu je dao u prave ruke- BESKUĆNICIMA

11. 02. 2019 - 09:41 | Drugi pišu >> Fudbal

Kao što je i obećao, Tyson Fury je novac od borbe protiv Deontayja Wildera dao beskućnicima. Donirao im je engleski bokser čak 7 miliona funti, a taj će novac neosporno dobro doći svima onima kojima je potreban.

wilder-fury2

Fury je tako sebi priskrbio titulu najvećeg humanista među boksačima, što je samo jedna od titula koje idu uz njegovo ime i prezime. Ne samo da je jedan od najboljih boksača današnjice, što sugeriraju brojni veliki uspjesi koje je ostvario, nego se pokazuje i na planu velike ljudskosti.

Već je prije samog meča protiv Deontayja Wildera kontaktirao razne udruge u Engleskoj, koje će njegovu zaradu od sedam miliona funti, iskoristiti za gradnju kuća najpotrebitijima.

fury2

“Donirao sam svoju cijelu posljednju zaradu, no nisam to napravio da bih promovirao sebe. Pomažem ljudima i ne tražim hvalospjeve zbog toga. Niti želim da me nazivaju nekime tko čini dobra djela”, rekao je Fury, koji trenutno putuje po svijetu i promovira revanš s Wilderom.

Prvi meč je završio neriješeno, a revanš bi se trebao dogoditi kasnije ove godine. Spominju se maj ili juni, no ništa još nije službeno potvrđeno.

fury-provocira-wildera

(Sport.ba)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: