STRAŠAN TIM

DJELUJU GOTOVO NESTVARNO Realova postava budućnosti - Perezu nedostaje samo nekoliko kockica za novu dominaciju

12. 02. 2019 - 16:34 | Fudbal >> Transferi

Luka Jović je zaludio španske velikane. Njemački mediji jučer i danas samo pišu o zanimanju Barcelone i Reala za napadača Eintrachta iz Frankfurta koji je rođen u Bosni i Hercegovini. Prvo je jučer objavljeno kako je Jovićev prelazak u Barcelonu praktično samo pitanje trenutka jer je, navodno, katalonski klub dogovorio sve s 21-godišnjim napadačem i njegovim predstavnicima, samo da bi danas "Bild" donio informaciju kako se u igru agresivno uključio Real.

skysports-luka-jovic-eintracht-frankfurt-4493972

I 'Kraljevski klub' Jovića planira koristiti na početku kao zamjenu za Karima Benzemu za kojeg je jučer Florentino Perez izjavio da je najbolji napadač na svijetu i da Madriđani nemaju potrebu za kupovanjem velike napadačke zvijezde dok je Francuz u momčadi. U drugom dijelu izjave predsjednik Reala je još jednom istaknuo zadovoljstvo dovođenjem Vinicusa Juniora koji se već pokazao kao veliko pojačanje, a Perez je naglasio kako je put stvaranja velike momčadi dovođenje mladih igrača te njihovo stasanje u prave igrače. Kako se Real posljednjih nekoliko godina koncentrirao za dovođenje mladih igrača, poigrali smo se malo i složili Realovu momčad za sljedećih 10 godina. Nešto slično što smo napravili jučer s Barcelonom.

jovic

Na vratima Real neće imati nikakvih problema u sljedećem razdoblju. Thibaut Courtois ima tek 26 godina i reklo bi se da može braniti čak i do 2029. godine, a njegova zamjena je 20-godišnji Andrij Lunin kojeg su Madriđani doveli prošlog ljeta, a koji je trenutno na posudbi u Leganesu.

Što se odbrane tiče, Raphael Varane (25) tek treba dati svoje najbolje partije, a u Madridu računaju i na 3 godine mlađeg Jesusa Valleja. Zamjena trenutno nemaju, ali ne mislimo da Real neće 'poraditi' na tom pitanju, piše Germanijak. Desni bek pokriva 23-godišnji Alvaro Odriozola, a tu je i 20-godišnji Achraf Hakimi koji se do ljeta 2020. nalazi na posudbi u Borussiji iz Dortmunda. Doduše, pitanje je što Real očekuje od njega, baš kao i od 21-godišnjeg Thea Hernandeza koji igra odlično na posudbi u Real Sociedadu. No, na lijevom beku se trenutno kao zamjena za Marcela profilira Sergio Reguilon (22).

varane5

odriozola

hakimi3

U veznom redu Real planira još kupovati. Dolazak 20-godišnjeg veznjaka Exequiela Palaciosa, koji već ima i 2 nastupa za argentinsku reprezentaciju, praktično je dogovoren, a 'Kraljevski klub' se uključio i u borbu za 19-godišnje portugalsko čudo od djeteta, Joao Felixa iz Benfice. U formaciji 4-3-3 trokut u vezi bi mogao zatvoriti Dani Ceballos (22) koji se nije nametnuo kao veliko pojačanje od kada je došao u Real, ali još uvijek ga ne treba otpisivati.

exequel-palacios2

Ako Madriđani žele dovesti dva veznjaka za prvu momčad, tri igrača kao za 'zamjene' već imaju. To su Brahim Diaz (19), koji je ove zime stigao iz Manchester Cityja; Federico Valverde (20), koji je upisao nekoliko nastupa za prvu momčad ove sezone, a koji ima i 8 nastupa za reprezentaciju Urugvaja; te Martin Odegaard (20), koji ove sezone igra sjajno u holandskom Vitesseu.

brahim-diaz-manchester-city

S Jovićem u vrhu napada, Real bi imao strašan ofanzivan trozubac – tu su, naravno, Vinicius Junior (18) te Marco Asensio (23), a na ljeto u Madrid stiže i novi brazilski wonderkid, Rodrygo (18), kojeg je Real Santosu platio 45 miliona eura. Kao zamjena Joviću figurira Mariano Diaz (25), kojeg je Real prošlog ljeta vratio iz Marseillea.

Sve u svemu zanimljiva momčad. Pitanje je samo hoće li Perez uspjeti u svojem planu dovođenja svih preostalih 'klinaca'…

2