IZBLAMIRALI SMO SE

TRENER SVIH TRENERA OTVORENO O INCIDENTU IZ SPLITA Ovim je zapušio usta svima koji priželjkuju ovakve ispade

14. 02. 2019 - 10:54 | Druga strana sporta

Trener svih trenera, Miroslav Blažević, osudio je napad na srpske vaterpoliste u Splitu. Popularni Ćiro smatra da poslije svega treba smirivati strasti i ne dizati tenzije između dva naroda, iako sam kaže da se njegov hrvatski narod, incidentom u Dalmaciji izblamirao.

split1

- Sine moj, ponosan sam na reakciju Hrvatske! Osudili smo to što se desilo u Splitu. Uzbuna, sramota, bruka, sve najgore... Eto, to mogu da ti kažem. To mislim o dešavanjima u Splitu - počeo je razgovor za Kurir čuveni Ćiro Blažević, a potom smirenim i pomirljivim tonom dodao:

ciro-blazevic

- Ta trojica su privedeni. Policija radi svoj posao. Videćemo sada koliko smo efikasni.

Na pitanje Kurira da li je problem da u državi koja je član Evropske unije sportista ne sme da šeta u trenerci svog kluba, koja mu je zvanična uniforma, Ćiro kaže:

ciro4

- Sad bi ti hteo da ti ja kažem nešto protiv svojih... Neću da palim vatru. Hrvati osuđuju. Ovde je revolucija. I ponosan sam na svoj narod. Moramo da smirujemo stvari, iako je ovo bilo veliko blamiranje nas kao nacije.

ciro

Miroslav Ćiro Blažević radio je kao trener Hajduka.

ciro

- Split je specifična sredina. Ovo nisu smeli da urade. Prešli su granicu. Staće im se na kraj, ubeđen sam.

ciro

Kada smo hteli još nešto da ga priupitamo vezano oko događaja u Splitu, te budućih sportskih, ali i odnosa između dva naroda u svim sferama, Ćiro nam je upao u reč:

ciro2

- Pozdravlja vas sve Ćiro! Sve vas u Srbiji! Nemoj me sine, više ništa pitati. Treba da se mirimo, a ne da se svađamo!

ciro-dzeko2