FORMULA 1

MEKLAREN PREDSTAVIO NOVI BOLID Pogledajte ovu zvijer (VIDEO)

14. 02. 2019 - 17:57 | Autosvijet
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ekipa je zadržala žutu boju iz prošle godine, uz dodatak plave na prednjoj i zadnjoj strani.

"Mi smo u procesu obnove i to će biti putovanje", rekao je izvršni direktor Meklarena Zek Braun, prenjeli su britanski mediji.

Meklaren je prošlu sezonu završio na šestom mjestu u šampionatu konstruktora, što je napredak od tri mjesta u odnosu na prethodnu sa Hondom.

Meklaren ulazi u drugu sezonu sa Renoovim motorima, a u ekipi priznaju da bolidi nisu ispunili očekivanja, kao i da se drugi dio prošle sezone pokazao kao posebno težak.

U Meklarenu je u poslednjih 12 mjeseci bilo mnogo promjena, a u Meklarenu smatraju da su uvidjeli razloge problema iz prošle godine i da će neke greške izbjeći u budućnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We push #FearlesslyForward together as a team with the #MCL34. ???????? #McLaren #F1

A post shared by McLaren (@mclaren) on

"Svi smo posvećeni, motivisani i ujedinjeni u našoj ambiciji da Meklaren ponovo bude konkurentan, a MCL34 je samo početak tog procesa. Imamo svjež vozački par, koji predstavlja novu generaciju talenata Formule 1. Oni su važni članovi našeg kolektva i napora da Meklaren napreduje", rekao je Braun.
Prvi put od 2007. godine Meklaren će imati dvojicu novih vozača u novoj sezoni, Karlosa Sainca i Lenda Norisa.

Sainc je došao iz Renoa, a Noris je bio u razvojnom programu Mercedesa, prošle godine zauzeo je drugo mjesto u Formuli 2.

"Posebno sam bio koncentrisan na pripreme tokom zime. Novi način treninga, nova dijeta, posebni treninzi na simulatoru i više vremena sa inžinjerima. Fabrika je postala moja druga kuća otkako sam se preselio u Veliku Britaniju", rekao je Sainc.

On je ocenio da bi bila velika greška postaviti ciljeve u ovom periodu, prije nego što je novi bolid izašao na stazu. Noris je rekao da će dati sve od sebe da ispuni očekivanja.

Nova sezona u šampionatu Formule 1 počinje 17. marta trkom za Veliku nagradu Australije.

 

(Sport.ba)