VELESLALOM

SENZACIJA NA SNIJEGU Slovačkoj prvo svjetsko skijaško zlato

14. 02. 2019 - 22:51 | Ostali sportovi

Slovakinja Petra Vlhova osvojila je naslov svjetske prvakinje u veleslalomu na SP u alpskom skijanju u Areu, ona je do prvog zlata za Slovačku na svjetskim prvenstvima stigla sa 14 stotinki prednosti ispred srebrne Njemice Viktorije Rebensburg, odnosno 38 stotinki ispred brončane Amerikanke Mikaele Shiffrin

Za 23-godišnju Vlhovu, specijalisticu za slalom, ovo je ukupno treća medalja sa svjetskih prvenstava u karijeri, dosada je osvojila srebro u ekipnoj utrci prije dvije godine u Sankt Moritzu te srebro u kombinaciji prije šest dana u Areu, tada joj je zlato izmaklo za samo tri stotinke.

Pobjeda u Areu dokaz je velikog napretka Slovakinje u veleslalomu ove sezone u kojoj je ostvarila i prve dvije pobjede u Svjetskom kupu u ovoj disciplini, u Semmeringu krajem prošle godine i Mariboru prije samo 13 dana.

petra


Specijalistica za veleslalom, 29-godišnja Rebensburg nije uspjela obraniti prvo mjesto nakon prve vožnje te je osvojila svoje drugo svjetsko srebro u ovoj disciplini, druga je bila i pije četiri godine u Vailu. Rebensburg ima i olimpijsko zlato u veleslalomu iz Vancouvera 2014. te broncu sa ZOI u Sočiju 2014.

Aktualna olimpijska pobjednica u veleslalomu iz Pjongčanga, 23-godišnja Shiffrin nije uspjela ponoviti taj uspjeh i u Areu. Za nju je ovo druga medalja u Švedskoj, nakon zlata u superveleslalomu, a za dva dana će imati priliku povećati taj broj na tri jer će u subotu u slalomu loviti svoje četvrto uzastopno zlato u toj disciplini.

Braniteljica naslova, 29-godišnja Francuskinja Tessa Worley utrku je okončala na šestoj poziciji sa 1.09 sekundi iza Vlhove.

 

(Sport.ba)