PRIMERA

BARCIN GENERACIJSKI PLAN: Ovih 5 igrača bi trebali biti budućnost

15. 02. 2019 - 18:41 | Drugi pišu >> Fudbal

Nakon izjave predsjednika Barselone Bertomeua da očekuje da Mesi produži ugovor i da poslije 2021. ostane do kraja karijere u Barseloni, mediji se bave time kako će izgledati tim u narednoj deceniji. Podmlađivanje je potrebno, odnosno trebalo bi da nosioci igre lagano dobiju zamjene.

barcelona

Na listi je pet fudbalera u različitim linijama tima koji bi trebalo da ponesu teret u narednih par godina.

Za Pikea bi zamjena trebalo da bude De Liht koji hoće u Barselonu, ali čini se da Katalonci treba prvo da prodaju Umtitija. Doveden je Todibo iz Tuluza, a to će značiti da Vermalen najvjerovatnije napušta klub na leto.

Traži se lijevi bek, iako će Alba produžiti ugovor, ali nema konkurenciju, te rupe je popunjavao univerzalac Serhi Roberto. Zbog toga je meta Mendi iz Liona o kome smo pisali i koga hoće i PSŽ. On ima 24 godine, sigurno da bi stasavao i delio minutažu sa Albom.

barcelona1

Desni bek ostaje Semedo i ponovo Serhi Roberto pokriva povremeno tu poziicju, ali Barsa računa na Emersona iz Atletiko Mineira koga je platila 12 miliona eura i koji će stići u junu, ali će skupljati iskustvo u Betisu.

Rakitić i Buskets više nisu mladi, kupljen je De Jong, tu je Alenja, a čini se da je Barselona odustala od Rabioa.

frankie-de-jong

I na kraju, Luka Jović, Barsu čeka bitka sa Realom, ali su u prednosti i Srbin je prvi kandidat za nasljednika Luisa Suareza koji će napuniti 32 godine.

skysports-luka-jovic-eintracht-frankfurt-4493972

 

(Sport.ba)