EVROPA LIGA

OBJAVLJENI SPORNI SNIMCI: Pogledajte tuču Bad Blue Boysa i češke policije

15. 02. 2019 - 19:18 | Druga strana sporta

Sinoćnji susret Viktorije i Dinama u Plzenu bio je prevelik mamac za sve navijače Modrih koji su otišli na utakmicu bez da su imali dragocjenu kartu u džepu. Dok dio navijača nije mario za to već su kratili vrijeme do utakmice po mnogobrojnim pubovima, bilo je dosta onih koji su nasilnim putem željeli ući na stadion.

Prema neslužbenim izvorima oko 2000 Bad Blue Boysa bilo je jučer u Plzenu, a prvi sukob dogodio se prije samog otvaranja stadiona u večernjim satima kad je grupa Hrvata pokušala ući na još zatvoreni stadion pa je došlo do obračuna.

Policijski izvještaj kojeg upravo prenosimo dalje govori da je došlo do bacanja pirotehnike, naguravanja i bacanja zaštitnih ograda. Nije nedostajalo ni teleskopskih palica pa navodno je bačen i suzavac. Iz sigurnosnih razloga su okružili navijače koji su se u sve većem broju okupljali pred stadionom, ali se nisu puštali ni oni s kartama, dok svi navijači domaće ekipe ne uđu na stadion.

Na kraju su svoje mjesto na stadionu našli i mnogi koji nisu imali kartu jer je tako bilo lakše držati stvari pod kontrolom. Nakon susreta se navodi da nije bilo problema, ali da su navijači ispraćeni pod budnim okom.

(Sport.ba)