ALL STAR

SHOW U CHARLOTTEU: Bogdanović i Dončić dominirali, ali AMERIKANCI NA KRAJU BILI BOLJI

16. 02. 2019 - 09:03 | Košarka

Na kraju slavili su Amerikanci, i to prilično ubedljivo protiv tima sveta. Talentovani košarkaši lige podeljeni u dva tima su priuštili naravno spektakl, odbrane nisu postojale. Završilo je 161:144 za "domaće", titula MVP igrača ide na Pacifik, Kajl Kuzma je ubacio 35 poena imao 6 skokova i 5 asistencija.

On je u svojoj ruki sezoni bio na strani poraženih, naime tada su "stranci" dobili sa 30 razlike, pa je ovo predstavio u šali kao osvetu. Rezultat jasno nije toliko bitan, uz Kuzmu kod Amerikanaca Tejtum je brojao do 28, Jong iz Atlante je ubacio 25 poena, sasuo šest trojki.

Na drugoj strani, Australijanac Ben Simons 28 poena, 6 asistencija i 5 skokova, šutirao je 14 od 17, da je njegov tim pobijedio sigurno bi uzeo trofej. Markanen je postigao 21 poen, top pik drafta Ejton koji je sa Bahama je ubacio 15, koliko i Bogdan Bogdanović.

Srbin je ubacio pet trojki, šutirao je samo sedam puta, na kraju bacio "protivničkom" igraču Begliju, odnosno svom saigraču iz Sakramenta pas da zakuca za kraj meča. Ovo mu se nije računalo u asistenciju, inače imao ih je sedam.

Ni Luka Dončić se nije baš "cimao", 13 poena, 9 asistencija, 5 skokova. Drugi dan Ol-Star vikenda u Šarlotu na programu je Ol-Skils Čelendž, ali i takmičenja u zakucavanju i šutiranju trojki.

Šlag na tortu je nedelja uveče i Ol-Star meč.

(Sport.ba)