TENIS

BOL POSTAJE NEPODNOŠLJIV Lijepa ruska tenisačica u suzama

16. 02. 2019 - 10:54 | Tenis

Marija Šarapova (31) u karijeri je pet puta slavila na Grand Slam turnirima, osvojila je sva četiri, a na Roland Garrosu slavila je dvaput. Bila je najbolja na svijetu, imala je problema zbog dopinga, trenutno je 27. na WTA ljestvici, a sad je otvoreno progovorila o svojim problemima.

sarapova

Lijepa se Maša već neko vrijeme muči s povratkom u sam vrh ženskog tenisa, još 2005. godine bila je najbolja na svijetu, no godine neprestanog igranja uzimaju danak. Imala je i problema s dopingom, odradila je suspenziju, najavila da će se vratiti još jača i bolja.

No, u ovom je trenutku 27. igračica na WTA ljestvici, a sad je morala otkazati Indian Wells.

'Moji problemi s ramenom nisu tajna. Morala sam pauzirati prošle godine nakon US Opena, a sad opet imam isti problem', rekla je u iskrenom intervjuu lijepa ruska tenisačica koja se muči s kroničnom ozljedom desnog ramena. U jednom je trenutku planirala i operaciju, ali odustala je...

'Ovo traje još od 2008. godine, tada sam imala 21 godinu i bila sam na vrhuncu karijere. Od tada se ozljeda samo ponavlja i svaki je put sve gore', pričala je Marija Šarapova te kroz suze priznala:
'Bol postaje nepodnošljiva, svaki put sve jača i dugotrajnija...'

Ruski mediji nagađaju kako bi već krajem sezone Šarapova mogla najaviti i završetak karijere u kojoj je od 2001. godine osvojila 36 WTA turnira, pet Grand Slamova, a ima i srebrnu medalju s Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. U karijeri je samo od turnirskih nagrada do sada zaradila oko 40 milijona dolara, treća je najuspješnija - barem prema zaradi - tenisačica svih vremena. No, unovčila je i svoj atraktivan izgled, još najmanje toliko zaradila je izvan terena zahvaljujući sponzorima i reklamama, a pokrenula je i nekoliko uspješnih poslovnih prijekata u Rusiji i SAD-u.

muskarci-sta-kazete-sarapova-gola-u-krevetu-204124-228743-big

(Sport.ba)