UFC

LEGENDA UFC-a NAKLONILA SE KHABIBU: "To je najčasnija stvar koju sam ikada vidio"

16. 02. 2019 - 23:14 | Borba >> MMA

Disciplinska komisija u Nevadi kaznila je Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora zbog incidenta koji se dogodio na UFC 229 priredbi u listopadu. Khabib je suspendiran na devet mjeseci i kažnjen je s 500 tisuća dolara, s tim da postoji mogućnost žalbe i da se kazna smanji na šest mjeseci.

Conor je suspendiran na šest mjeseci i platit će 50 hiljada dolara, a suspenzija će trajati do 6. aprila 2019. godine.

Podsjećamo, oba borca su kažnjena zbog incidenta koji se dogodio 7. oktobra 2018. godine u Las Vegasu, nakon jedne od najiščekivanijih UFC borbi u historiji.

Khabib je prebio McGregora, a ubrzo nakon borbe, u dvorani je nastao opći kaos. Isprovociran prozivanjima i uvredama, Khabib Nurmagomedov preskočio je kavez i sukobio se s Conorovim sparing partnerom. Conor McGregor istovremeno se u kavezu tukao s Khabibovim suradnicima i prijateljima.

Osim svoje globe od 500 hiljada dolara, Dagestanac je platio i kazne svojih timskih kolega Zubaire Tukhugova i Abubakara Nurmagomedova koji su zbog sudjelovanja u makljaži novčano kažnjeni s po 25 hiljada svaki.

''Isplatiti smo čitav iznos kazne Atletskoj komisiji Nevade. Također, kao što je Khabib i obećao, platio je kazne svojih drugova u iznosu od 50 hiljada dolara i za usluge odvjetnika 200 hiljada dolara'', stoji u priopćenju iz tima Nurmagomedov.

Gesta je oduševila Daniela Cormiera koji trenira s Khabibom u američkom AKA timu. Gost ujući na MMA Houru ranije ovog tjedna, UFC-ov prvak teške kategorije pohvalio je svog kolegu, ne samo zato što je odlučio platiti kaznu svojih prijatelja već i što se u znak podrške ne planira boriti sve dok ne isteknu njihove suspenzije u trajanju od godinu dana.

''Mislim da je to što Khabib radi najčasnija stvar koju sam ikada vidio'', rekao je Cormier.

083-daniel-cormiervs-alexander-gustafsson-0-0-0-e1530777874283

''Malo je onih koji bi platiti kaznu od 500 hiljada i također platili kaznu svojih timskih kolega i braće. On plaća i njihovu kaznu. Oni su djelovali jer su mu htjeli pomoći. Zaradili su duže suspenzije i on će čekati s njima… Nema puno ljudi koji bi napravili istu stvar. Čak i da mu oduzmu titulu, njemu to ne bi značilo više od toga da stoji uz svoju braću. Ne možete tražiti više od toga. Ja to cijenim.''

 

(Sport.ba)